Groene Groentjes

Regelmatig staan mijn #dailyfoodtips in het teken van meer groenten! Zoals laatst de veggie thursday waarbij je een dag je stukje vis, vlees of kip laat staan.

Maar hoe maak je nou een aantrekkelijke maaltijd met minimaal 50% groenten? Een bord vol broccoli is ook zo saai. Mijn tante Mieke heeft daar een goede oplossing voor. Een schaal groene groentjes! Niet alleen gezond, ook erg lekker en het staat leuk.

Je serveert het in een grote schaal en het past bij vrijwel ieder gerecht. Of dat nu een stukje vis of vlees is met wat aardappelen of op ‘veggie thursday’ bij pasta of rijst. En hou je wat over? Dan gooi je dat de dag erna door een salade.

Nodig: courgette, haricots verst, doperwtjes & sugarsnaps. bouillonblokje (groenten)

Bereiden: Cruciaal is dat de groene groentjes knapperig zijn! zorg er dus voor dat je ze niet kapot kookt. Dit is niet alleen belangrijk voor het behoud van de vitaminen maar zeker ook voor de smaak. Zet een pan water met een bouillonblokje op en breng het water aan de kook. Was de courgette en boontjes. Snij de courgette in kleine blokjes en dop de boontjes. Doe de boontjes en doperwtjes in de pan met kokend water. Let op!: laat ze max 4 a 5 minuten koken (blancheren). Spoel ze af met ijskoud water zodat ze hun moie groene kleur behouden. Doe wat olie in een wok (extra vierge olijf olie) en bak de courgette licht aan, doe de laatste minuut de rest van de groenten erbij. Dien op in een grote schaal.

Enjoy!

2 Comments on “Groene Groentjes

  1. Pingback: Tweets die vermelden Groene Groentjes « Bluebelle -- Topsy.com

  2.  by  Reineke

    Hi Claire,

    Misschien een idee om de groenten te blancheren? Dan weet je zeker dat ze 1. groen blijven en 2. wanneer je groenten klaar zijn, je gooit ze er namelijk pas in als het water kookt. Zo kook ik bijvoorbeeld ook mijn eitjes, altijd perfecte eitjes! Pas in het water doen als het water kookt en dan 6 minuten.

    Groet!
    Reineke

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*