Groene kool kikkererwten kurkuma curry met quinoa

Een paar weken geleden deelden we met jullie onze ‘groene kool mandjes’ die vielen zo in de smaak dat we zin hadden in nog wat meer recepten met kool. Vooral voor onze kleine mannen want zoals we toen al schreven: groene kool is de koning onder de groene bladgroenten vol mineralen, vitaminen & vezels. Dus, wij zijn altijd weer blij als het met smaak naar binnen gaat. En dat deed het met dit recept! Wel eet groene kool vaak wat lastig voor de allerkleinsten (het blad heeft iets taais) dus in dit recept hebben we het als ‘saus’ verwerkt. 

groenekool curry quinoaZoals jullie inmiddels wel weten (en mocht je pas net bij Bluebelle verzeild zijn geraakt..dan weet je het nu) is ons motto: Green up! In het kort komt dat neer op: voeg daar waar kan meer groen toe aan je eetpatroon. Daarbij gebruiken we vaak meer dan één (groene) groenten per gerecht. Vooral bij de hapjes voor onze kids. Dat is misschien wel wat meer werk maar zodra je het gaat zien als jouw manier van koken went het snel en word je er heel handig in.

Dat betekent natuurlijk niet dat je persé – zoals in dit geval – 3 soorten groenten hoeft te gebruiken. Het is ook lekker met bijvoorbeeld enkel groene kool & courgette. De asperges kun je dan achterwege laten. Die maken het misschien voor sommigen ook net wat kostbaarder. Experimenteer dus gerust of kook met dat wat je voorhanden hebt. Als je het leuk vindt, kun je ook bij dit recept de buitenste bladeren van de groene kool gebruiken als eetbaar ‘mandje’ (zie het recept waar we het in het begin over hadden). 

Nodig (4 pax: 2 kleine & 2 grote porties): 1/2 groene kool, 1/2 courgette, stuk of 8 groene asperges, 1 blik biologische kikkererwten, 4 a 5 eetlepels kokosmelk, 1 glaasje water, 2 theelepels kurkuma, 2 theelepels kokosolie/boter. Optioneel (voor volwassenen): snufje zee/Himalaya zout, 1/2 chilipeper (evt. stukje gedroogde chilipeper). 

groenekool curry quinoaBereiden: pel de buitenste bladeren van de groene kool. Deze kun je – na ze goed te hebben afgespoeld – gebruiken als mandje. Doe je dat niet snij ze dan fijn. Hak kool waar je de bladeren vanaf hebt gehaald doormidden en snijd een helft fijn. Was de courgette en snijd in blokjes, was de asperges. Spoel de kikkererwten af. Zet ondertussen een ruime pan water op voor de quinoa en eentje voor de asperges. Kook de quinoa gaar volgens de gebruiksaanwijzing. 

Verwarm 1 theelepel kokosboter in een wok en voeg hier de groene kool aan toe. Wok een minuut of 5 en voeg dan de kokosmelk & kurkuma toe. Zodra de kool enigszins geslonken en gaar is, schep je het uit de wok in een maatbeker. Zet de wok terug op het vuur en verwarm opnieuw wat kokosolie. Hierin wok je de courgette samen met de kikkererwten gaar. Voeg op dat moment wat koriander toe.  

Pureer het groene kool kurkuma kokos mengsel in de maatbeker tot een dikke saus. Blancheer tenslotte de asperges kort in de tweede pan met kokend water en spoel ze af met koud water. Schep de courgette & kikkererwten door de groene kool saus en serveer met quinoa. 

Mijn (Claire) mannen liepen er mee weg…Maar maak je dit recept (ook) voor jezelf? breng het dan wel nog even op smaak met extra kruiden, zout & chilipeper. 

ENJOY!

groenekool curry quinoa

One Comment on “Groene kool kikkererwten kurkuma curry met quinoa

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*