Groene kool mandjes met courgette curry

Groene kool. Vaak zie je het liggen in de supermarkt of bij de groenteboer en denk je: ‘tja. wat zal ik daar nou eens mee maken?’. Fervente juicers weten er wel raad mee in hun superfood smoothies maar de meesten van ons komen niet veel verder dan koolrolletjes die niet altijd goed uitpakken. Dit recept ziet er best indrukwekkend uit maar is makkelijker te maken dan je denkt en brengt het beste in de koning onder de bladgroenten naar boven: knapperig, smaakvol en nog vol voedingswaarden!

groenekool_recept

 

Nodig voor 4 personen: 

  • 1 groene kool
  • 1 courgette
  • 2 enkele biologische kipfilets (voor vega laat lekker weg en voeg desnoods noten toe)
  • basmati rijst of zilvervliesrijst
  • pakje of blikje kokosmelk (fair-trade is onze favoriet)
  • sesamzaadjes
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 eetlepel kurkuma
  • snuf cayennepeper
  • beetje zeezout

Bereiden:

Zet twee (ruime) pannen water op het vuur en breng aan de kook. Snijd ondertussen het onderkantje van de groene kool en pel de eerste paar grote bladeren hier vanaf. Was deze voorzichtig onder de koude kraan en leg even apart. Doe ondertussen alvast wat rijst in de ene pan met kokend water en breng zachtjes aan de kook. In de andere pan met kokend water leg je voorzichtig de grote koolbladeren om deze vervolgens kort te blancheren (max. 5 minuten in kokend water). Haal ze er voorzichtig uit, spoel ze af met ijskoud water en leg ze even weg in een vergiet om uit te lekken.

Check of de rijst al klaar is, zo niet laat nog even doorkoken. Ondertussen snijd je de rest van de kool in dunne repen en blancheer je dit ook nog even kort in het kokende water waar eerst de bladeren in hebben gezeten. Giet ook dit af met koud water en laat uitlekken. Was en snijd de courgette in blokjes. Snijd de kip. Giet de rijst af en zet even in een dichte pan weg.

groenekoolVerhit een eetlepel olijfolie in een wok/koekenpan en bak hierin de kip. Voeg halverwege de courgette blokjes toe. Bak dit geheel tot het redelijk gaar is en voeg dan 4 eetlepels kokosmelk en een klein kopje water toe.

Smoor het kip, courgette mengsel nog even in de kokos en breng op smaak met kurkuma, peper, zout. Voeg als laatste de koolreepjes toe en wok nog even kort mee. Leg de grote koolbladeren in een diepbord, schep hier een paar eetlepels rijst in en daarna het courgette -kokos-kool-kip mengsel. Garneren met wat sesamzaadjes. 

ENJOY!

One Comment on “Groene kool mandjes met courgette curry

  1. Pingback: Recept: kikkererwten Kurkuma Curry met groene kool - Famme.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*