Broccoli, Bieten & Bladerdeeg: good combo!

Het volgende recept is volgens Bluebelle maatstaven voor een 20% momentje. Hoewel mijn zusje (die het gisteren voorgeschoteld kreeg) nu roept: “HOEZO 20%?? ik dacht dat dit uber-healthy en een ‘wat zijn we goed bezig’ taart was?!”. Voor diegene die me nog niet zo lang volgen; de 20%-80% regel is het basisuitgangspunt en daarmee dus favoriet.

Waarbij je 80% van je tijd zo gezond en goed mogelijk (vers, puur, zelf bereid) eet en 20% uit de bocht mag vliegen (wijn, chocola, what ever poison makes you happy). De 20% van dit gerecht zit ‘m in het bladerdeeg. Maar ook hier kun je een redelijk gezonde variant kiezen (volkoren ipv roomboter). Is dat niet voorhanden, ook geen wereldramp. Maar dan is het dus wel een 20% gerecht. bietenbroccolitaart xs

Nodig: volkoren¬†bladerdeeg (het liefst niet de kleine vierkante plakken maar een grote ronde variant. Niet te vinden? dan moet je dus de kleine vierkante vellen aan elkaar ‘plakken’ en/of kleine taartjes maken), rode bieten (bio en eventueel geschild & voorgekookt), broccoli, pecan-noten (ongezout), bio geitenkaas of feta, extra vierge olijf olie.

Bereiden: was en snij de broccoli. Zet een pan water op en voeg de broccoli roosjes toe als het water kookt. Blancheer kort (maximaal 5 minuten). Spoel de broccoli af met ijskoud water. Verwarm de oven voor op 180 graden. Leg het bladerdeeg op ovenpapier en vet het een klein beetje in met olijf olie. Snij de rode biet in dunne plakken. Leg de bietjes op het bladerdeeg, hierover de kleine (eventueel gesneden) broccoli roosjes, en de verkruimelde zachte geitenkaas. Strooi nog wat gebroken pecannoten over het geheel.

Vouw het bladerdeeg dicht. Smeer de bovenkant in met wat olijfolie en strooi er wat sesamzaadjes overheen. Zet het geheel in een op 180 graden voorverwarmde oven zo’n 30 minuutjes in de oven. Laat de taart een klein beetje afkoelen voordat je er punten van snijdt. Serveer het met een frisse groene salade.

ENJOY!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*