Top ontbijt: havermout

Havermout, het perfecte ontbijt nu de dagen korter en kouder worden. Voedzaam, warm, vullend en te maken in vele varianten. Vorig jaar oktober gaf ik al eens een havermout recept met amandelmelk en appel. Dit keer zijn notenmelk, blauwe bessen en bramen aan de beurt. You pick.

havermout-a-la-bluebelle-1 copyHavermout is een perfecte vervanger voor een brood of cereal ontbijt. De laatste twee bevatten (geraffineerde koolhydraten / zetmeel) suikers die havermout niet bevat. Dat maakt dat havermout zorgt voor een gelijkmatige energie zodat je bloedsuikerspiegel stabiel blijft en je het zonder trek tot de lunch uit zult houden.

Gebruik een plantaardige zuivel (notenmelk, kokos/rijstmelk of sojamelk; die laatste variant niet te vaak en probeer een variant te gebruiken die gemaakt is van niet-gemodificeerde sojabonen en zonder toegevoegde suiker). Varieer met de toppings (soort fruit, soort noten, etc.), dan kun je het zelfs iedere dag eten! Kies wat bij je past en wat je lekker vindt.

Enjoy!

2 Comments on “Top ontbijt: havermout

 1.  by  Loes geitz

  Hoi claire!!
  Ik ken alleen de havermout van Quaker uit de supermarkt is die goed of kan ik beter ergens anders vlokken kopen/bestellen.

  Alvast bedankt

  Gr. Loes

 2.  by  claire van de heuvel

  Als die van Quaker alleen ‘havermout’ als ingrediĆ«nt bevatten is daar niet zoveel mis mee!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*