Zelf Goe-moes maken

Ik vind het verslavend lekker. Hummus. Als dip, bij de couscous op een desem- of volkoren pitabroodje. Gelukkig is deze dip uit het Midden-Oosten in steeds meer winkels te krijgen. Maar je kunt hem ook super eenvoudig zelf maken!

Wat een goed idee is aangezien kikkererwten veel zetmeel bevatten voor energie, weinig vet, veel vezels en zelfs foliumzuur. Hoewel ik weet dat het eigenlijk niet zo hoort, maak ik hem persoonlijk vaak zonder knoflook. Niet dat knoflook niet goed voor je zou zijn, juiste wel..maar aangezien ik hummus nogal vaak eet wordt het zo’n toestand als je de volgende dag weer naar een afspraak moet.

Nodig:

1 blik biologische kikkererwten (gedroogd of uit glazenpot),

2 a 3 tl citroensap,

2 el olijfolie (wij voegen vaak ook een beetje happy delight olie van amanprana toe)

paar blaadjes koriander,

snufje chilipeper (poeder).

Optioneel: 1 a 2 tl tahini*

Bereiding: ik gebruik zelf meestal bio kikkererwten uit een glazen pot maar je kunt natuurlijk ook voor gedroogde kikkererwten kiezen. Deze hebben wat meer bereidingstijd omdat je ze eerst moet wellen en dan ruim 1 uur moet koken. Als je voor kikkererwten uit glazen pot (of eventueel blik) kiest, neem dan de bio variant vanwege de suiker en het zout dat in de normale blikken/potten zit. Spoel ze toch nog goed af met water omdat ook aan de bio variant vaak toch zout is toegevoegd. Doe de kikkererwten in een maatbeker, voeg hier flink wat citroensap en olijfolie aan toe. Doe er wat koriander en chilipoeder bij. Blend dit met een handmixer / blender tot een gladde massa. Je kunt er tahini aan toevoegen voor de (nootachtige) smaak en om de hummus meer smeuïg te maken.

Enjoy!

*tahini = sesampasta verkrijgbaar bij de turkse supermarkt, natuur winkel, en kleine delicatesse winkels.

5 Comments on “Zelf Goe-moes maken

  1. Pingback: Pita Pockets « Bluebelle

  2. Pingback: Bluebelle After Xmas Regime « Bluebelle

  3. Pingback: Bluebelle TV tip: alfalfa sandwich « Bluebelle

  4.  by  Wiicky haack

    Goedemorgen,

    Ik heb het recept gelezen en heel graag de humus gaan maken.
    Kunt u misschien iets specifieker zijn wat de hoeveelheden van de
    ingredi├źnten betreft? Ben hier onzeker over.

    Bij voorbaat dank en met vriendelijke groet,

    Wicky Haack

    •  by  claire van de heuvel

      Beste Wicky, we hebben de hoeveelheden toegevoegd aan het recept! Succes en laat ons weten wat je ervan vindt als je de humus gemaakt hebt, vinden we leuk ;-).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*