In 5 stappen je eigen home made pesto

 

pesto_receptPesto’s: voedzame smaakmakers!

Pesto’s komen in allerlei variaties en smaken en zijn zo ongelofelijk eenvoudig zelf te maken. Je kunt ze zo voedzaam en daarmee gezond maken als je zelf wilt. Nooit meer uit een potje, dat moeten jullie ons beloven!

In 5 stappen je eigen home made pesto:

  1. kies je kruiden. Onze favoriet: basilicum & koriander. Neem ruim!
  2. kies je olie. Olijfolie, avocado olie, noten olie, omega 3-6-9 olie. Het kan allemaal. Wij gaan vaak voor een combinatie tussen een goede olijfolie en de happy delight van AmanPrana; voor nog wat extra voedzaamheid.
  3. Kies je kaas of een vervanging voor kaas. Parmezaanse kaas is de traditionele toevoeging maar met feta maak je ook een hele lekkere pesto. Liever geen (minder) kaas of een keer iets anders? Je kunt ook een notenpesto maken en de kaas vervangen voor een flinke hand gemengde noten (ongezout en niet gebrand). Je kunt ook een pesto maken op basis van ui en citroen (1 grote ui en het sap van 1 citroen!) gemengd met noten. Een combinatie kan natuurlijk ook.
  4. Kies je smaakmakers. Citroensap, peper, zeezout.
  5. Kies je extra’s. Wat je lekker vindt: zongedroogde tomaatjes, avocado, noten (mocht je die nog niet hebben gebruikt bij stap 3), pitten & zaden, kiemen.

Je moet zelf een beetje spelen met de verhoudingen er is geen goed of fout. Voor een gladde pesto voeg je wat meer olie of water toe. Grof kan ook. De verhouding die wij nemen zie je op de foto: heel veel kruiden, niet zoveel kaas, royaal met olie, een flinke hand noten en altijd extra’s. Alles in de keukenmachine en mixen maar!

ENJOY!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*