Kabeljauw in folie

Zoals beloofd het recept van mijn vis in folie. Er zijn natuurlijk honderd manieren om een lekker visje uit de oven te maken maar dit is hoe ik het doe.

Nodig: mooi stukje witvis bijvoorbeeld een kabeljauwhaasje (als je moeite hebt met het feit dat de kabeljauw het moeilijk heeft als vissoort kun je natuurlijk ook een andere stevige witvis gebruiken), prei, wortel, koriander (als je Annemarie heet hoef je de koriander natuurlijk niet te gebruiken), basilicum, citroen, extra vierge olijfolie, peper, zout, sojasaus, witte wijn.

Bereiden: Verwarm de oven voor op 180 graden. Leg een paar lagen alu-folie in een ovenschaal. Leg hierop de vis en besprenkel deze met olijfolie en wat citroensap, was de prei en wortel en snij in ringen/stukken, leg dit op de vis en strooi er wat verse basilicum en koriander op. Giet hier wat sojasaus en witte wijn overheen plus nog wat extra olijfolie en citroensap. Maak af met wat zout en peper. Sluit de folie goed zodat het helemaal dicht is en zet de vis minimaal 25 minuten in de oven. Check of het klaar is door de folie voorzichtig open te maken. Als de vis nog glazig is, mag het nog even terug. Zorg er wel voor dat het niet uitdroogt. Eet het puur of met bijvoorbeeld wat basmati of zilvervliesrijst.

Enjoy!

3 Comments on “Kabeljauw in folie

  1. Pingback: Kikkoman – green! « Bluebelle

  2. Pingback: het witte goud op 3 manieren « Bluebelle

  3. Pingback: Have yourself…. « Bluebelle

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*