Salade kikkererwten & Hüttenkäse

Een frisse voedzame salade waar je de nodige uurtjes mee vooruit kunt!

huttekase

Peulvruchten zoals de kikkererwten in deze salade zijn daar uitstekend voor. Niet alleen voedzaam maar ook een prima alternatief voor koolhydraten als brood. Hüttenkäse is een ‘lichte’ kaas en bevat in tegenstelling tot andere ‘light’ varianten weinig toevoegingen, E nummers en meer. Prima alternatief dus. Daarbij zorgt het hier indirect voor een yoghurt-achtige dressing. Lekker bij de kikkererwten!

Salade kikkererwten & Hüttenkäse

Nodig: veldsla (of andere salade naar keuze), tomaat, pot/blik bio kikkererwten (je kunt ook de gedroogde versie nemen en deze eerst wellen en koken maar misschien heb je nog meer te doen vandaag), sesamzaadjes, huttenkase (2 el), extra vierge olijfolie of Happy Delight, koriander, citroensap, peper, zout.

Bereiden: indien nodig, was de salade en doe in een kom. Spoel de kikkererwten goed af ivm zout en doe de helft bij de salade. Snij de tomaatjes in partjes/blokjes en de koriander fijn, doe dit ook bij de salade. Voeg 2 eetlepels Hüttenkäse toe. Strooi wat sesamzaadjes door de salade en breng het op smaak met olie, citroensap, zout, peper en wat koriander.

Enjoy!

One Comment on “Salade kikkererwten & Hüttenkäse

  1. Pingback: Meiraapjes « Bluebelle

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*