Knolselderij; lelijk maar lekker

Van de groentes is de knolselderij het lelijke jongetje uit de klas. Maar laat je niet afschrikken door zijn zanderige uiterlijk. Looks are not everything. Het is erg lekker, licht, zoetig, je kunt er eindeloos mee variĆ«ren en het is gezond: ijzer, vitamines, vezels…

Maak er bijvoorbeeld puree van als alternatief voor de aardappelpuree.

nodig: knolselderij, groentebouillon, zout, peper, extra vierge olijfolie, hempseeds

bereiden: schil de knolselderij en hak in grove stukken, kook wat water met bouillon en voeg daar de gesneden knolselderij aan toe, giet het geheel af, pureer, voeg nog wat olijfolie toe, maak op smaak met wat peper en zout en roer er een flinke schep hempseeds doorheen. Je kunt ook variƫren door een combinatie te maken met zoete aardappel of wortel.

Enjoy!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*