Low carb lunch? Linzensalade!

Zolang je het maar in de juiste hoeveelheid eet en kiest voor de meest pure en voedzame variant. Bijvoorbeeld brood gemaakt van desem of spelt. Volkoren pasta ipv de witte variant. etcetera.

Maarrrr als je een paar kilo’s kwijt moet, werkt low carb OP KORTE TERMIJN! wel het beste om juist bovenstaande koolhydraten een tijdje te minderen.

Om het afvallen te bevorderen en je vermoeidheid en trek in suikers te verminderen is het slim om te gaan variëren en ervoor te zorgen dat je maximaal 2 x per dag koolhydraten eet.

heb je ’s ochtends al brood (koolhydraten) op? of ’s avonds gepland pasta te eten? probeer dan de lunch zo groen mogelijk te houden.

Zorg er hierbij wel voor dat je voldoende eet! Je lijf heeft energie nodig en het laatste wat je wil is dat het op de ‘spaarstand’ gaat waardoor je later op de dag in een ‘craving’ vervalt en op lange termijn alleen maar weer aankomt.

Neem bijvoorbeeld eens wat extra peulvruchten zoals linzen bij je salade in de middag. Of maak er een soep van. Peulvruchten zijn niet alleen super voedzaam, ze zorgen ook voor een verzadigd gevoel en helpen je de middag door.

Linzensalade met avocado & geitenkaas

Nodig: (bio)linzen eventueel uit blik (voor 1 persoon gebruik je een klein blikje), (veld)sla, tomaatjes, avocado, zachte geitenkaas (hou je niet van geitenkaas kun je ook feta of parmezaanse kaas nemen: NIET TEVEEL!), basilicum, extra vierge olijfolie, balsamico, mosterd, (himalaya) zout, peper.

Bereiden: Spoel de linzen goed af met water om overtollig zout te verwijderen, was de sla en tomaatjes, ontvel de avocado en snij deze in blokjes. Doe alles in een kom. Maak een dressing van olie, azijn, mosterd, zout & peper. Giet wat dressing over de salade en mix het geheel. Maak het af met een klein beetje (geiten)kaas en wat basilicum.

Enjoy!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*