Linzensoep enzo

Gisteren schreef ik een stukje over mijn oma. En of ze er nu wel of geen room in gooide, het was vroeger heel gewoon om zelf soep te maken. Minimaal drie keer in de week stond er bij mijn ouders soep op tafel. Gemaakt van zelf getrokken bouillon met verse groenten.

Tegenwoordig nemen niet veel mensen de tijd om zelf soep te maken. En das zonde! Want een soepie in elkaar draaien is zo gepiept, met de juiste ingredienten is het ook nog eens errug gezond, met een beetje handigheid vries je ook nog wat in EN voor de afvallers onder ons is soep de gouden tip: want vult en levert weinig maar wel de juiste energie..

Persoonlijk ben ik het hele jaar door fan van soepies. In de lente ga ik voor een fris & licht soepje, in de zomer is het tijd voor lekkere koele gazpacho hoewel een thais soepje ook verrassend lekker kan zijn na een hete zomer dag, in de herfst staat my good old pompoensoep met kokos en rivierkreeftjes weer op het menu en in de winter zijn de wat zwaardere soepen aan de beurt: (kikker)erwten, linzen, broccoli

Ik maak gewoon 2 x zo veel (als we dan toch bezig zijn…) en vries vervolgens de helft in. Of ik koop vers gemaakte soepen bij de groenteboer en gooi die in de vriezer!

Tip: wil je minder zout of bouillon gebruiken? Selderij is een goede vervanger voor zout en wortel maakt je soep weer wat zoeter!

Hierboven zie je een foto van mijn Linzensoep. Ik geef toe, het kleurtje is niet echt aantrekkelijk maarrrrrrr het is wel super lekker en voedzaam. Zelf maken kost je 10 minuten!

Linzensoep:

Nodig: 2 blikken bio linzen, koriander, bouillon, kokosboter, snufje: kurkuma, cayennepeper, kerriepoeder. Optioneel: gerookte kip, hempseeds, alfalfa

Bereiden: spoel de linzen goed af vanwege het zout. Breng ze in een bodempje water met bouillon aan de kook. Blend het geheel: te dik? water erbij! Let op: deze soep eet je wat dikker dus zorg ervoor dat er (voor het blenden) niet teveel water bij de linzen zit, liever te weinig en later nog wat toevoegen dan een dun waterig linzensoepje. Voeg een theelepeltje kokosboter, de kruiden en specerijen toe en blend nog even. Garneren met hempseeds, koriander en alfalfa. Eventueel voeg je nog wat gerookte kip toe.

Enjoy!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*