Melanzane a la Bluebelle

In navolging op alle enthousiaste reacties op mijn vega spelt lasagne weer tijd voor een Italiaans receptje a la Bluebelle. Dit keer Melanzane. Maar dan zonder de bergen parmigiana en met extra courgette.

Minder parmigiana, want hoewel dat best lekker is op z’n tijd is het niet zo goed voor je en onnodig om het gerecht toch lekker te maken. Extra courgette voor wat body.

Nodig: aubergine, courgette, bio tomatensaus, buffel mozzarella, rode peper, basilicum, zwarte olijven, extra vierge olijfolie, kappertjes. optioneel: anjovis.

Bereiding: verwarm de oven voor op 200 graden. Was de aubergine & courgette en schaaf of snij ze in dunne plakken (in de lengte). Ontdoe de rode peper van zaadlijst en hak fijn. Spoel de zwarte olijven (zonder pit) goed af ivm teveel zout. Hak basilicum fijn.

Doe wat extra vierge olijfolie in een pan, doe hier de rode peper en eventueel 2 anjovisjes bij. Verhit de boel en voeg daarna de tomatensaus toe, verse basilicum erbij en laat het geheel even goed pruttelen om op smaak te komen. Voeg de olijven en kappertjes toe aan de saus.

Let een laag courgette op de bodem van een ovenschaal, hierop een laag aubergine. Daarop een laag saus. Herhaal dit totdat alle groente op is en eindig met saus. Verdeel de mozzarella over de schaal en doe het geheel 20 minuutjes in de oven waarvan de laatste 3 min. nog even op de grill-stand.

Eet het zo of met een frisse salade erbij. Als het geheel te waterig is geworden kun je de aubergine van te voren met wat zout bestrooien en laten uitlekken.

Enjoy!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*