Salade zoals ze ‘m in Scandinavië eten..

Wie wel eens in Scandinavië (o.a. Zweden en Noorwegen) is geweest viel het vast op dat de mensen er niet alleen zo ontzettend vriendelijk waren, ze zagen er ook zo gezond en energiek uit.

Niet voor niets. Over het algemeen eten de mensen daar stukken natuurlijker, verser en dus gezonder. En vis. Veel vis. Hieronder een recept van een lekker salade zoals ik m menigmaal in Stockholm heb gegeten. 10 minuutjes werk! En ja er zit avocado in. En ja ook mayonaise (oke wel biomayo). Maar zoals ik al vaker heb geschreven, geen enkele reden om dat niet te eten.


Nodig: rivierkreeftjes, noorsegarnaaltjes (van een goede winkel of visboer die de herkomst waarborgt), salade naar keuze, tuinkers, bosuitje of rode ui, avocado, verse kruiden, bleekselderij, extra vierge olijfolie, snufje zout, beetje chilipoeder, magere kwark, biomayo, citroensap.

Bereiden: was de sla. snij het uitje en de bleekselderij fijn. Snij de avocado. Meng de salade met de verse kruiden, tuinkers, het uitje en de bleekselderij. Leg op een bord. Sprenkel er wat olijfolie overheen en wat zout. Doe hier de garnaaltjes, rivierkreeftjes en avocado op. Meng de magere kwark met een beetje mayo, chiliepoeder, zout en citroensap. Doe het op of naast de salade. Eten maar.

Enjoy!

3 Comments on “Salade zoals ze ‘m in Scandinavië eten..

  1. Pingback: Carb-free?! « Bluebelle

  2. Pingback: Nordic = Nature « Bluebelle

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*