Peanut butter smoothie

peanutbutter_smoothieAmerikanen zijn echte peanut butter liefhebbers en gebruiken het dan ook op allerlei manieren: samen met jam op een donut, als saus, op een pancake (mét bacon!), of op een sandwich met banaan en honing: dé favoriet van Elvis Presley. 

Een eetlepel pindakaas is ook heel lekker (en voedzaam!) in een smoothie, bijvoorbeeld samen met banaan, kokos en cacao. Het is wel even zoeken naar de juiste pindakaas (die zonder enorme hoeveelheden suiker). En maak je deze smoothie in Nederland kun je natuurlijk ook gewoon gaan voor een eetlepel notenpasta. 

Door rauw cacaopoeder te gebruiken, ongezoete rijst-kokosmelk en verse banaan is deze smoothie echt een gezonde traktatie. Het perfecte vieruurtje: zoet, vol voedingsstoffen. Een energieleverancier waarmee je het met gemak tot het avondeten uithoudt. Tip: gebruik bevroren banaan plakjes en het wordt een milkshake! 

Nodig:

  • 1 banaan (mag bevroren)
  • 2 ijsklontjes 
  • 1 grote eetlepel rauw cacaopoeder
  • 1 grote eetlepel pindakaas (liefst biologisch en zonder suiker, notenpasta mag ook)
  • 1 eetlepel geraspte kokos
  • 250 ml ongezoete rijst-kokosmelk (bijvoorbeeld van Provamel, een andere plantaardige melkvariant kan ook)

Bereiden:

Afhankelijk van hoe dik je de smoothie wilt, kun je meer of minder kokosmelk toevoegen. Doe alle ingrediënten in de blender, drie keer ‘pulsen’ om de ijsklontjes klein te krijgen en daarna ongeveer een minuut laten draaien totdat je een super ‘smooth’ milkshake hebt. Yummm

ENJOY!

One Comment on “Peanut butter smoothie

  1. Pingback: Zo maak je een snelle kindersmoothie voor onderweg - Famme.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*