Pita Pockets

Pita broodjes oftewel Pita Pockets, zijn heel geschikt voor een super lekkere maar gezonde 20%-80% lunch. En dan neem je natuurlijk wel de bruine, volkoren variant. En dan eet je vanaf nu natuurlijk niet elke dag een pita pocket. Toch? Juist.

Het is niet zo dat Pita broodjes beregezond zijn. Zeker de witte variant niet. Maak dus niet de fout door te denken: ah nu kan ik dus onbeperkt pita broodjes vullen. Maar in vergelijking met andere broodjes hebben ze wel een relatief lage GI (glycemische index). Dat wil zoveel zeggen als: het bevat koolhydraten die langzamer opgenomen worden door je lichaam / darmen en als glucose in je bloed terecht komen. Je bloedsuikerspiegel blijft hierdoor beter in balans es das om meerdere redenen gunstig. Maar goed we zijn hier voor een lekkere, gezonde, simpele tip dus genoeg over voedingsleer.

Het leuke en lekkere aan een Pita Pocket is dat je het super simpel kunt vullen met allemaal gezonde ingrediënten. Ook kinderen vinden dit super om te doen. Hieronder een voorbeeld van mijn Pita favorite maar je kunt natuurlijk naar hartelust variëren.

Pita Pocket: humus avocado

Nodig: (bio/vegan) bruine, volkoren pita broodjes, humus, avocado, tomaat, koriander, basilicum, pijnboompitjes, alfalfa.

Bereiden: bak de pita broodjes even kort af in de oven of rooster ze in de broodrooster. Snij ze half in zodat er een zakje ontstaat. Besmeer de binnenkant met humus: zelfgemaakt of een gezonde kant & klare variant. Zelf ben ik verslaafd aan de koriander humus van Marqt. Vul de pita pocket met avocado, tomaatjes, alfalfa en strooi er wat pijnboompitjes overheen. Maak af met een beetje basilicum. HMMM

Enjoy!

One Comment on “Pita Pockets

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*