DIY FastFood – Pizza!

Het is weer bijna weekend! en omdat je nu natuurlijk geen enkel excuus hebt om niet lekker, vers en vooral zelf te koken want: tijd zat. Maar misschien ook de verleiding niet kan weerstaan voor een kleine ‘take away’ of fastfood actie, vandaag als #dailyfoodtip PART II van de: DIY (do it yourself) FastFood! Dit keer PIZZA.

pizza  xs

Misschien zit er bij jou in de buurt een goede authentieke Italiaan..want zo af & toe is er nix mis met een Pizza gemaakt van pure, heerlijke & verse ingrediënten. Want als het goed is, maakt hij de bodem filter dun en is niet de hele bovenkant bedekt met een dikke laag kaas.

Niet zo’n Italiaan in de buurt? dan ben ik persoonlijk geen fan van de optie: supermarkt-diepvries pizza’s. Teveel zout, Teveel wit-meel, Teveel (analoog)kaas. Oké een uitzondering daargelaten.

Je kunt zelf ook heel gemakkelijk een verantwoorde & super lekkere Bio Pizza maken, compleet met spelt-bodem. Kinderen vinden dat ook errug leuk om te doen trouwens. Laat ze zelf hun toppings kiezen en de pizza beleggen!

En hij is ook man-proof (zie picture).

Bio Spelt Pizza

Nodig: Organic Pizza Bodem gemaakt van volkoren speltmeel*, bio tomatensaus, geitenkaas en/of mozzarella (niet teveel), rucola, basilicum, pesto of extra vierge olijfolie, groente-toppings naar keuze (asperges, artisjok, tomaatjes, spinazie), optie: anjovis.

Bereiden: Verdeel de bio tomatensaus dun over de bodem van de pizza, beleg de pizza met je toppings, maak af met wat pesto of olijfolie. Doe de pizza 8 tot 10 minuutjes in een voorverwarmde oven, laatste paar minuten op de grill stand. Garneer met rucola en verse basilicum. ps. easy on the anjovis, dit is errug zout.

Enjoy!

*Spelt Bodem: verkrijgbaar bij de meeste natuurwinkels, 2 stuks per verpakking.

2 Comments on “DIY FastFood – Pizza!

  1.  by  natasha

    Ik vind het altijd erg lastig wat je wel en niet kan invriezen? Kan je hiervan bijvoorbeeld de helft in de vriezer doen en later in de oven opwarmen?

  2.  by  Claire

    Hoi Natasha,

    Bedoel je het invriezen van de bodem? dat kan. Maar mocht je bedoelen of je de helft van de pizza na bereiding kunt invriezen voor een volgende keer, zou ik je dat niet aanraden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*