Pompoen uit de oven

Morgen is het Halloween. Niet dat we daar als klein volkje een traditie in hebben maar de laatste jaren gaan ook hier steeds meer kids langs de deuren om te ‘trick or treaten’. Which reminds me…ik moet nog even wat bluebelle proof candy in huis halen..

Maar goed, wat is Halloween zonder pompoen? Juist. En daarom ook hier een pompoen recept. Persoonlijk ben ik fan van mijn Oosterse Pompoensoep maar aangezien velen van jullie die al kennen, gaan we voor pompoen uit de oven.

Pompoen uit de oven:

Nodig: (fles)pompoen, extra vierge olijfolie, chili pepertje, koriander, peper, zout, kruiden naar keuze (bijvoorbeeld salie blaadjes), pijnboompitjes of pompoenpitjes.

Bereiden: het is uber-simpel. Je schilt de pompoen (ik vind persoonlijk de fles pompoen gemakkelijker schillen dan de grote oranje ronde met de dikkere schil) en snijd deze in stukken (langwerpig of in blokken). Pak een ovenschaal, leg de pompoen stukken hierin, giet er wat olijfolie overheen, voeg de koriander, wat fijn gesneden chilipeper (maximaal de helft van een lombok en ontdaan van de zaadjes), de kruiden en zout & peper toe. Zet het geheel ongeveer 20 minuutjes in een voorverwarmde oven (+- 180 graden).

Je kunt de pompoen als bijgerecht eten met bijvoorbeeld wat rijst en een stukje vlees of kip. Je kunt het als vegetarisch hoofdgerecht eten met een frisse salade erbij. Of je kunt bij de pompoen in de oven nog wat andere herfstgroenten voegen zoals: venkel, wortel, zoete aardappel of knolselderij.

Geen zin om het zelf te maken? Je kunt ook een lekkere pompoenschotel krijgen bij Marqt (de foto’s van dit recept zijn gemaakt van die schotel..). Helaas is dat alleen voor de Amsterdam – Haarlemmers onder ons.

Enjoy!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*