Pittige pompoenpitten snack

Op zondag 21 April bezocht Claire namens Delicious de Green Goodness Cooking Masterclass van My New Roots in Amsterdam. Fantastisch natuurlijk want wij zijn al jaren een BIG fan van Sarah Britton en in het echt is ze nog leuker.

pumpkin snack

In de Delicious van juni (health rubriek) komen we uitgebreid terug op de workshop en wat we er allemaal maakten. Voor nu alvast een Bluebelle versie van één van de recepten van die avond: een pittige pompoenpitten snack. Hopelijk raken jullie hierdoor ook geïnspireerd om te gaan experimenteren met noten & zaden & kruiden als snack. Het is namelijk SUPER simpel, ongelofelijk lekker en family proof!  Niet alleen lekker als tussendoortje of vervanging van chips of zoutjes maar ook als topping voor op een salade of (in een zoete variant) muesli. 

Pittige Pompoenpitten Snack:

Nodig: 150 gram pompoenpitten (ongezout, ongebrand), sesamzaadjes, extra vierge olijfolie, honing, cayenne peper, tamari (of een donkere sojasaus van goede kwaliteit), kokosvet (hou je niet van kokos? dan laat je dit gewoon weg), komijnpoeder, Himalaya zout (of zeezout), bakpapier. Optioneel: gedroogde/diepvries koriander (of verse heeeel fijn gesneden).

Bereiden: verwarm de oven voor op 150 gradensmelt 1 theelepel kokosvet op een lage temperatuur en meng hier 1/3 theelepel cayennepeper (poeder), 2/3 theelepel komijnpoeder en 1 volle theelepel koriander doorheen. Doe de pompoenpitten & sesamzaadjes in een schaaltje, giet er het mengsel overheen en voeg 2 eetlepels olijfolie, een scheutje tamari, 1 eetlepel honing en wat zout toe. Meng alles goed. 

Verspreid de pompoenpitten op een bakplaat (bakpapier) en rooster ze ongeveer 10 minuten. Haal de bakplaat eruit, roer de pompoenpitten even door en verspreid ze weer over de bakplaat. Rooster ze nog eens 10 minuten (let op dat het niet aanbrandt!!), haal het er nog een keertje uit en zorg ervoor dat de pompoenpitten als één plak aan elkaar komen te liggen. Sprenkel er nog een klein beetje honing overheen en doe het geheel nog voor een minuut of 3/4 in de oven. Haal de bakplaat uit de oven en laat minimaal 15 minuten afkoelen. Breek in kleine stukjes en voila. 

Het spreekt voor zich dat je dit dus kunt doen met allerlei soorten zaden en allerlei soorten marinade (zout, pittig(er), zoet, kruidig). Ter inspiratie gaan we de komende tijd eea uitproberen en als recept plaatsen op het blog dus mocht je niet zo creatief zijn: maak deze variant alvast (aanrader!) en heb nog even geduld.

ENJOY!

One Comment on “Pittige pompoenpitten snack

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*