Pop it! Do it yourself popcorn.

popcorn xsHet is super easy en binnen 10 minuten staat er een grote bak popcorn op tafel. Niet alleen leuk om samen te doen, ook een prima & verantwoorde snack voor jezelf & de kids. Tenminste…als je het zelf maakt en er niet teveel olie/boter, zout of (poeder)suiker aan toevoegt (waarmee de zakjes & pakjes popcorn en/of die uit de bios helaas afvallen)!

Volgens onderzoek in medical news today, bevatten maiskorrels veel vezels &  in de kern zit het antioxiderende stofje polyfeolen. Air popped popcorn komt overigens als meest gezond uit de bus, dus mocht je zo’n machine hebben staan…

Nodig: pofmais (te koop bij de natuurwinkel), goede olie en/of kokosvet, een grote hoge pan met een dikke bodem.

Bereiden: doe wat olie/boter in de pan, strooi de maiskorrels in de pan zodat ze de bodem bedekken, deksel erop en wachten maar. Let op! hou het vuur en de hitte in de pan in de gaten, til af & toe het deksel voorzichtig van de pan: te zacht en de korrels poppen niet goed, te hard en de onderste laag verbrandt!

Enjoy!


2 Comments on “Pop it! Do it yourself popcorn.

  1.  by  Lysanne

    Laat ik nou net pofmaïs in de kast hebben liggen die op moet :). Goed idee! Zelfgemaakt klinkt ook veel lekkerder. Zou het met kaneel lekker zijn?

    •  by  claire van de heuvel

      leuk! ben benieuwd of kaneel een lekker combi was? heb je het gemaakt? let us know!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*