Quinoa Granola Bluebelly Breakfast

Dit ontbijt is by far, het beste en lekkerste lazy sunday morning ontbijt dat je je kunt bedenken. Het mooiste is, het zit ook nog eens vol met ‘good stuff’. En ‘kleed je het recept een beetje uit’, dan kun je het ook voor maandag en dinsdag en woensdag en donderdag en vrijdag en zaterdag maken. Hoewel, vergeet niet te variëren ennn ’t is natuurlijk zo fantastisch lekker juist omdat je het niet iedere dag eet.

blueberry_granola_quinoa

Het basisrecept / idee voor dit ontbijt kwamen we tegen via pinterest bij how sweet it is. Sowieso een leuke tip voor inspiratie en fijne recepten! Uiteraard hebben we er een wat meer gezonde Bluebelle twist aan gegeven (no sugarrrr!). Nou goed, wat moet je allemaal in huis halen en doen zodat je zondag ergens op een rustig plekje, hopelijk in de zon, all by yourself (jullie snappen het inmiddels: rust is wat er op dit moment ontbreekt in mijn leven, laat staan 5 minuten ergens ALLEEN zitten om te genieten van dat wat ik net met zoveel liefde gemaakt heb..) kunt genieten van dit plaatje. 

Nodig: 150 gram (rode) quinoa (hoeft niet rood te zijn, mag ook gewoon de witte en het maakt eigenlijk ook niet uit hoeveel je maakt want de rest bewaar je gewoon voor een salade of de volgende ochtend!), 1 blikje kokosmelk, groot schaaltje havermout, 30 gram kokosschaafsel, stuk of 10 walnoten, 4 grote dadels, bakje blauwe bessen, 2 eetlepels honing, 2 a 3 eetlepels qhee, bakje griekse yoghurt. Optioneel: quinoa puffs, hempseeds. 

Bereiden: verwarm de oven voor op 180 graden. Smelt in een kleine (steel)pan de ghee totdat deze vloeibaar is. Doe ondertussen 1/3 van het blikje kokosmelk in een ander pannetje, voeg daar nog 1 a 2 kopjes water aan toe en breng alvast aan de kook. Hak de dadels en de walnoten in stukjes. Als het kokoswater kookt, voeg je de quinoa toe en kook je dit gaar volgens de bereidingswijze.

Doe de havermout, het kokosschaafsel, de quinoa puffs, de hempseeds (als je deze gebruikt), de stukjes dadel en walnoot in een grote kom. Giet hier de gesmolten Ghee overheen en voeg de honing toe. Meng dit allemaal door elkaar en leg het op een bakplaat (waar aluminiumfolie op ligt). Was daarna de bessen en leg deze op een andere bakplaat (met bakpapier).

Zet beide platen in de oven (de bessen onderop). Bak het havermout mengsel (granola) goudbruin. Eventueel tussendoor een keer goed roeren zodat het a. niet verbrandt en b. niet alleen de bovenste laag mooi bruin wordt. De bessen zijn klaar als ze zacht, eventueel open gespat en lekker warm zijn. 

De quinoa zal nu wel klaar zijn dus die kun je afgieten en naspoelen met koud water. Pak vervolgens een mooi glas, kommetje of potje. Doe eerst een laag griekse yoghurt in het schaaltje, daarna een laag quinoa, een laag bessenpuree, een laag yoghurt, een laag ‘granola’, een laag bessen, een laag yoghurt, etc. Top het af met beetje granola, kokosschaafsel en bessenpuree. YUMMM!

Wil je een nog gezondere variant voor dit recept (zo eentje die je dus elke dag van de week kunt eten) voeg dan het havermout, kokos, noten & dadel mengsel puur (dus zonder het te roosteren in Ghee en te zoeten met honing) toe aan de quinoa en yoghurt toren. 

ENJOY! 

4 Comments on “Quinoa Granola Bluebelly Breakfast

  1.  by  Simone

    Klinkt heerlijk. Vind quinoa echt ondergewaardeerd in zoetere gerechten! Ik ben nog op zoek naar hoe je zelf quinoa puts kunt maken want dat lijkt me ook wel wat!

  2.  by  Barbara

    Heerlijk! ik heb er nog zonnebloempitten, speltvlokken, boeweitkorrels en gehakte amandelen aan toegevoegd. Weer een hele pot granola op voorraad 🙂

  3. Pingback: 4 x gezond ontbijten - My Food Blog

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*