Foodcoaching: quinoa-maiskoekjes

Quinoa is een super graan. Het is licht verteerbaar, zit vol met vezels, ijzer, calcium, eiwit en B-vitamine.

Het smaakt naar nootachtige rijst. Je kunt het eten als alternatief voor rijst, couscous, aardappelen of pasta. Je kunt er ook hele lekkere ‘mais-quinoa-koekjes’ van bakken. Geloof me, een hit!

Nodig: 250 gram Quinoa, 200 gram biologische maiskorrels, kikkererwtenmeel, 4 eieren, rode peper, koriander, 4 bosuitjes, stuk gember, zout, soja saus, rijstazijn, sesamzaadjes.
Bereiden: Kook de quinoa in ruim water, afgieten en af laten koelen. Snij de bosuitjes fijn, ontdoe de rode peper van de zaadlijst en snij fijn, schil het stuk gember en snij fijn. Klop de eieren los en meng samen met 6 eetlepels kikkererwten meel tot een glad mengsel. Voeg de quinoa, maiskorrels, gember, rode peper, koriander en mais toe. Meng door elkaar. Verhit een pan. Doe er wat kokosolie (voor een Oosters smaakje) of extra vierge olijfolie bij. Maak kleine koekjes van het mengsel en bak aan weerzijde gaar.

Voor de dip: meng soja saus met wat rijstazijn en de sesamzaadjes.
Lijkt het je lastig? kijk dan even op deze blog onder #video daar laat ik zien hoe je het doet!

Enjoy!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*