Quinoa Fruity Flower Pancake

Stel, je hebt zin in iets zoets. Dan wil je die lekkere trek natuurlijk niet stillen met geraffineerde suiker. Nee, precies. Dat wil je niet. Op die momenten maken wij Bluebellers graag een super snelle glutenvrije quinoa pannenkoek en toveren die om tot een ware traktatie en kleurrijke lust voor het oog.

Dat doen we overigens ook prima op maandag middag als het moet hoor. En dit recept is ook perfect voor een lazy sunday breakfast, verjaardagsfeestje of ander bijzonder moment. 

pancake fruit

Nodig voor 6 pannenkoeken: 

  • 170 gram quinoa meel
  • 300 ml noten-, geiten- of kokos/rijst melk 
  • 100 ml spuitwater (of gewoon water)
  • 2 eieren of eivervanger
  • snufje zeezout of himalaya zout
  • scheutje olijf olie, theelepel kokosolie
  • bakje frambozen & bramen
  • 1 eetlepel raw cacao nibs & hennepzaad
  • 1 eetlepel honing
  • optioneel: 2 eetlepels kokosschaafsel, eetbare bloemen

Bereiden: meng het quinoameel samen met de eitjes, melk & water tot een glad pannenkoeken beslag. Voeg hier eventueel nog 2 eetlepels kokosschaafsel aan toe voor een extra zoete smaak. Snufje zout & scheutje olijfolie door het beslag roeren. Dat laatste zorgt ervoor dat de pannenkoeken niet aanbakken in de pan. Was de frambozen en bramen. 

Verhit een koekenpan en smelt eventueel het theelepeltje kokosvet zodat de eerste pannenkoek mooi bruin wordt en niet mislukt. Bak 6 middelgrote pannenkoeken. Versier de pannenkoeken met fruit en eetbare bloemen. Garneer met raw cacaonibs, hennep zaadjes en honing. YUMMM.

Enjoy!

2 Comments on “Quinoa Fruity Flower Pancake

  1.  by  Carla

    Hoi Claire,

    Hoe kun je er voor zorgen dat de pannenkoek niet in je pan blijft plakken?
    Extra kokosolie en olijfolie hebben we al geprobeerd. Er is tot nu toe 1 pannenkoek een beetje gelukt.
    Maar quinoa-meel is wel wat stugger heb ik het idee.
    Kun je er ook nog iets anders mee maken?

    Groetjes Carla

    •  by  claire van de heuvel

      Hi Carla,

      Heb je ook wat olijfolie in het beslag gedaan? Een pan met dikke bodem werkt het beste ennnn heel goed verhitten. De eerste pannenkoek mislukt traditioneel altijd he? Maar daarna moet het wel goed gaan eigenlijk. Met quinoa-meel kun je alle kanten op, gebruik het als vervanger van andere soorten meel. succes!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*