Quinoa Recepten

Oke..en dan heb je dus eindelijk Quinoa gekocht… en dan?

Ik schreef eerder al over quinoa maiskoekjes. Het recept kwam uit de Happinez maar ik zal het hier voor t gemak herhalen inclusief wat kleine veranderingen die ik lekkerder + gezonder vind. Je kunt quinoa echter ook zonder fratsen gebruiken. Heel simpel, kook wat je normaal ook maakt en gebruik guinoa als vervanging van rijst of pasta. Recepten:

Quinoa met groente/tomatensaus:
Nodig: broccoli, aubergine, champignons, haricots, paprika (allemaal bio als het kan). Verse basilicum, zwarte olijfjes, kappertjes, tomatensaus (zelfgemaakt of bio uit glazenfles), knoflook, chilipepertje en natuurlijk quinoa.
bereiden: broccoli, haricots kort blancheren (3 minuutjes koken). Knoflook en pepertje in scheut olijfolie (uit donkere fles altijd extra vierge) aanfruiten en de (in blokjes gesneden) aubergines, courgettes, champignons wokken. Saus toevoegen inclusief basilicum. Olijfjes en kappertjes toevoegen en tenslotte de geblancheerde groente. Gaar laten worden/pruttelen.
Kook de Quinoa in een ruime hoeveelheid water ongeveer 10 minuutjes. Afgieten en goed uit laten lekken. Serveer de Quinoa met daarop de groentesaus. Eventueel nog wat verse basilicum en rucola toevoegen.

Groenten met vis uit de oven:
Nodig: witvis (stevig), citroensap, extra vierge olijfolie, beetje wittewijn, tomaatjes, koriander, prei, wortel, himalaya zout, peper, alufolie en quinoa.
bereiden: Leg alufolie in een schaal en giet er wat extra vierge olijfolie op, leg de witvis op de folie, garneer met prei, wortel, tomaatjes en koriander. Bestrooi met een beetje zout en peper voeg nog wat olie, wittewijn en citroensap toe en sluit alufolie goed af. Zet dit 40 minuutjes in de oven. Kook de Quinoa in een ruime hoeveelheid water ongeveer 10 minuutjes. Afgieten en goed uit laten lekken. Serveer de Quinoa met daarop n stukje vis. Eventueel nog wat verse koriander of rucola toevoegen.

Nodig: 250 gram quinoa, 200 gram bio mais (uit glazen pot), 4 eieren (bio en vrije uitloop oid), rode peper, bosuitjes, kikkererwtenmeel (6 eetlepels), verse gember, zout, kokosolie/boter.
bereiden: kook de quinoa in een ruime hoeveelheid water ongeveer 10 minuutjes. Afgieten, goed uit laten lekken en afkoelen. Meng het meel en de eieren tot een glad beslag. Snij de gember, rode peper en de bosuitjes fijn. Voeg dit, het zout en de maiskorrels toe. Voeg tenslotte de quinoa toe. Verhit een pan en doe daar wat kokosboter in. Laat dit smelten (let op wordt redelijk snel heet! niet aan laten branden). Maak met een grote lepel in de pan 3 koekjes van de guinoa/mais mix. Laat de ene kant goed bruin worden, de koekjes zijn nu steviger en kunnen omgedraaid worden. Bak de mix op. Serveren met een soja sausje waar je wat sesamzaadjes in doet.

3 Comments on “Quinoa Recepten

  1. Pingback: Kikkoman – green! « Bluebelle

  2. Pingback: De eetclub « Bluebelle

  3.  by  Dorien Tendijck

    Heerlijk die guinoa maiskoekjes! Ook de kids vonden ze zálig. Morgen de overgebleven koekjes mee in de broodtrommels.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*