Quinoa salade met gegrilde groenten

Regelmatig passeert er hier een quinoa (kien-wa) recept de revue. En dat is niet voor niets. Niet alleen is het lekker, het is ook een supergraan. En vanwege het hoge gehalte aan eiwitten, een perfect ingrediënt om een volwaardige vega(n) maaltijd neer te zetten tijdens #meatlessmonday.

quinoa-gegrilde-groenten-2Deze keer gaan we voor een combinatie met gegrilde groenten. De olie achtige smaak die de groenten afgeven juist omdat ze even zijn gegrild geeft deze salade nét dat beetje extra.

Het is vrij simpel, zo gemaakt en je kunt naar hartelust variëren qua ingrediënten. Come 2 think of it, als je zorgt dat je standaard een pak Quinoa en een goede olie (olijf-, avocado-, notenolie) in de kast hebt staan, maak je met vrijwel alle left over groenten zo een super salade. Gegarandeerd een succes ook bij je man en ook bij de kids!

Quinoa salade met gegrilde groenten

Nodig: 1 pak quinoa, 1 aubergine, 1 courgette, 1 (zoete) paprika, 2 stronkjes bleekselderij, 2 bosuitjes, koriander, avocado, zachte geitenkaas of feta, goede olie (extra vierge olijfolie of avocado olie), 1 el citroensap, snufje cayennepeper, zout & beetje peper. Optioneel: geroosterde amandel of pijnboompitten.

Bereiden: kook voor (2 a 3 personen) de helft van de quinoa volgens de gebruiksaanwijzing. Je ziet of de quinoa gaar is als er geen wit stipje meer in het midden (kern) van het korreltje zit. Was ondertussen de aubergine, courgette, paprika en snij in dunne plakken/repen/stukken. Als je de paprika ook gaat grillen heb je geen zoete paprika nodig. Als je hem er rauw in wilt verwerken (ook erg lekker voor de bite!) dan kun je ervoor kiezen om de zoete variant te nemen.

Verwarm een grillpan (extra hot) en smeer de plakken groenten in met een beetje olie. Gril kort tot ze beetgaar en mooi bruin zijn. Leg even apart op een bord, eventueel op wat keukenpapier. Was de bleekselderij en snijd deze samen met de bosui in dunne ringetjes/plakjes. Giet ondertussen de quinoa af en spoel na met (ijs)koud water.

Snij ook de koriander fijn. Hou je niet van koriander? gebruik dan een ander kruid, bijvoorbeeld basilicum! Pel de avocado en snij deze in blokjes. Als je amandel of pijnboompitten wil toevoegen, rooster deze dan nu even kort. Snij ondertussen de gegrilde groenten in dunne reepjes.

Doe de quinoa op een schaal of in een kom, voeg de reepjes gegrilde groenten, de bleekselderij & bosui en de koriander/basilicum toe. Breng op smaak met wat olie (niet teveel, er zit al olie op de gegrilde groenten), citroensap, (cayenne)peper & zout. Meng dit alles goed door elkaar. Voeg als laatste de avocado toe en verkruimel wat feta/zachte geitenkaas over de salade heen. Strooi er nog wat noten over en…

Enjoy!

One Comment on “Quinoa salade met gegrilde groenten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*