Brazil nut crackers met avocado & courgette

Maarrr mocht dat wél zo zijn of mocht je het niet erg vinden om (online) op shopping expedition te gaan dan is dit een TOP lunch of light diner dish. Verrassend, voedzaam en..nou ja, just perfect. En als je eenmaal alles in huis hebt, draai je het in maximaal 10 minuten in elkaar. Dat wil zeggen als je de noten-kruiden-crackers niet zelf wilt maken. Want dat kan natuurlijk wel. 

courgette_cracker_607

 

De eerste uitdaging zijn de crackers. Wij hebben de mega mazzel met (sindskort) een Unlimited Health winkel in Haarlem. Daar verkopen ze namelijk de raw-organic crackers die we voor dit recept hebben gebruikt (merk: rawlicious). Zoals gezegd, je kunt ze ook zelf maken maar dat is nog best even een klusje en om het echt ‘raw’ te doen heb je eigenlijk een dehydrator nodig. Mocht je willen experimenteren, de crackers bestaan uit: paranoten (48%), zonnebloem pitten (24%), pompoenpitten (24%), venkelzaad, karwij zaad, tijm, korianderzaad en keltisch zeezout. Die ingrediënten maal/mix je fijn, dat smeer je uit op een bakplaat en gaat de dehydrator of oven in (op maximaal 40 graden). Nou goed, je begrijpt: wij hebben ze gekocht. 

Het tweede wat we gebruikt hebben – en wat je nodig hebt als je het precies wilt namaken – is een ‘veggie-spiral’ apparaat (voor de courgette slierten). Wij kunnen inmiddels niet meer zonder en mocht je nog ruimte hebben op je aanrecht: buy it! Echt. Het is een aanwinst om je maaltijden een #greenupp touch te geven en kinderen vinden het ook fantastisch. Mocht je het niet hebben of niet willen/kunnen kopen, maak dan van de courgette dunne ‘reepjes’ met een dunschiller of kaasschaaf. 

Nodig: 2 rawlicious crackers (in dit geval de Brazil Nut & Thyme variant), 1/2 zachte avocado, 1/2 courgette, cherry tomaatjes, zakje bladsla, 1 eetlepel olijfolie & sesamolie, 1 eetlepel citroensap, zwarte peper, himalaya of keltisch zout. optioneel: 1 eetlepel okinawa olie. apparaat: veggie spiral.   

Bereiden: prak de helft van een avocado op een plankje of bord en snij de andere helft in blokjes. Was de tomaatjes en snij in vier partjes. Was ook de courgette, snij door de helft en zet deze helft op het spiral apparaat. Draai hier courgette slierten van. Maak in een schaal een dressing van de olijfolie, de sesamolie, het citroensap, de peper en het zout. Doe hier de courgette slierten, de salade, de tomaatjes en de blokjes avocado bij. Mix dit geheel. 

Smeer de geprakte avocado op één van de crackers, strooi daar nog wat zout op en besprenkel het eventueel met wat van de okinawa olie (omega-3 olie) en citroen. Leg hier een beetje van het courgette salade mengsel op. Plaats hier de tweede cracker op en…..eten maar! Er is waarschijnlijk salade over, you know what to do with it. 

ENJOY!

 

7 Comments on “Brazil nut crackers met avocado & courgette

 1.  by  Lianne Beijer

  Ik kom bij toeval je website tegen. Erg leuk! Ik doe iets soortgelijks als sport- en gewichtsconsulente. Wat goed om te horen dat er een Unlimited Health winkel naar Haarlem komt! Dat werd tijd… 😉

 2.  by  claire van de heuvel

  thanks! Unlimited Health zit er inmiddels al een tijdje! super fijn.

 3.  by  Carla

  Ha Claire,

  Als eerste mijn complimenten over de nieuwe site, te gek. En ik zie uit naar de APP.
  Ik heb de crackers gemaakt maar deze vielen uit elkaar omdat ze zo broos waren. Moet er nog water of een ei in om de substantie beter de binden?
  Ik kan dit niet terugvinden in het recept. Bij soort gelijke cracker is het bindmiddel van water of een ei namelijk.
  Ondanks dat ze uit elkaar vielen, waren ze wel heel lekker.

  Groet,

  Carla

  •  by  claire van de heuvel

   hoi Carla,

   Ik heb deze crackers niet zelf gemaakt. Maar wat je kunt doen om te binden is bijvoorbeeld chiazaad oplossen in water (ongeveer 1,5 eetlepel) en de gel substantie die je dan krijgt toevoegen! Een ei kan natuurlijk ook maar dan is het niet echt meer een vagan/raw cracker. Let me know of het lukt, heel benieuwd!

   groetjes

 4.  by  Lisa

  Welke veggie spiral gebruik jij? Ziet er heel leuk uit! Heb vandaag jullie site pas ontdekt
  en ben heel blij! Krijg gelijk trek in allerlei lekkere gerechten! 🙂

  •  by  claire van de heuvel

   Hi Lisa,

   wij gebruiken de spiral slicer die je bij unlimetedhealth.com kunt bestellen. Volg je ons al op facebook? daar staat deze tip inclusief url ook nog een keer gegeven (moet je even zoeken bij foto’s!). We wensen je veel lees, snuffel, kook & inspiratie plezier op onze site. Groetjes Claire & Vera

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*