Rode quinoa avocado salade

Dit recept is een variant op de avocado-aardappelsalade die je tussen onze andere / eerdere recepten kunt vinden. Maar dan met, je raadt het al: quinoa. In dit geval een combi van rode & witte quinoa. Geen rode versie in huis? Geen nood, het recept is ook prima met alleen de normale variant. Je eet dit als lunch- of bijgerecht. Dat wil zeggen als je een wat grotere eter bent. Ben je dat niet, is het ook een prima light dinner. 

avocado quinoa salade copy

Nodig: 150 gram rode & ‘witte’ quinoa, 1,5 zachte avocado, 1/3 bakje tuinkers, 1 grote hand koriander, 1 eetlepel okinawa olie (happy delight), 2 eetlepels olijf olie, 1 eetlepel citroensap, snufje gemalen himalaya zout, beetje citroenpeper. Geen rode quinoa voorhanden? het kan ook met alleen witte. Geen Okinawa olie? gebruik dan olijf olie (extra vierge) of een andere omega rijke olie (notenolie, avocado olie..), geen himalaya zout? neem dan zeezout, geen citroenpeper? neem gewone zwarte (grove) peper. 

Bereiden: zet een pan water op voor de quinoa, schil en ontpit de avocado en snij in blokjes, was (indien nodig) de koriander en haal een handvol blaadjes van de steeltjes. Bereid de quinoa volgens de verpakking: om te checken of het gaar is, kijk je naar de gaankorrels. Hebben ze nog een klein wit puntje in het midden? dan moeten ze nog even. Spoel de quinoa af met koud water en laat goed uitlekken. Voeg de avocado, tuinkers, koriander en alle andere ingredienten voor de dressing in een kom. Meng dit met de quinoa. that’s it. 

ENJOY! 

3 Comments on “Rode quinoa avocado salade

 1.  by  Annemiek

  Lekker en makkelijk recept. Ga het morgen lekker maken, maar is dit recept voor 4 personen of voor 2 personen?

  Gr. Annemiek

  •  by  claire van de heuvel

   dat ligt aan de eters (groot of klein?) en aan het moment van de dag (lunch of diner?). Ik zou zeggen een kleine vier porties en een grote twee porties ;-).

 2. Pingback: MAMA KOOKT: 6X AVOCADO SALADES | Mama Glossy

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*