keep it simple!

Wanneer je de bereiding van je gerechten simpel houdt, zonder poespas en zo dicht mogelijk bij hoe de natuur het heeft bedoeld, kun je vrijwel alles met een gerust hart eten. Met verstand en met mate. Ook aardappelen. En nee daar worden we niet dik van!

Al eerder postte ik iets over aardappelen. Nog iets te vaak krijg ik de vraag: ‘ja maar, van aardappelen word ik toch dik?’. Aardappelen worden inderdaad in je lichaam omgezet naar ‘suikers’. En verbruik je dat niet, word je er dik van. Maar, zolang je aardappelen (of welk zetmeelhoudend / koolhydraat rijke product – rijst, pasta, aardappelen, etc. – dan ook) als bijgerecht ziet (denk aan de plate rule), ze niet iedere dag eet en het op een zo natuurlijk mogelijke manier bereid, is er niet zoveel aan de hand.

Roseval aardappelen lenen zich perfect voor zo’n natuurlijke bereiding. Pluspunt is dat je ze in de schil kunt bereiden en daar zitten net wat meer vitaminen. Hieronder het recept, geloof me: een kind kan de was doen!

Roseval aardappelen uit de oven:

Nodig: roseval aardappelen (1 kilo voor 4 personen), extra vierge olijf olie, grof zeezout (met mate!!!), rozemarijn, citroensap

Bereiden: verwarm de oven voor op 200 graden, snij de roseval aardappelen in stukken, doe ze in een ovenschaal, giet hier olijf olie over, voeg wat rozemarijn, zeezout en citroensap toe. Meng de aardappelen zodat de olie er goed doorheen zit. Zet in de oven en bereid ze 20 a 30 minuutjes in een oven op 170 graden.

Enjoy!

2 Comments on “keep it simple!

  1. Pingback: het witte goud op 3 manieren « Bluebelle

  2. Pingback: Bataat a la Bluebelle « Bluebelle

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*