Shiitake Sandwich

Wil je wel eens wat anders op je brood? Voor de lekker, voor de variatie of omdat je aan het minderen bent met met kaas, vlees, suiker, E-nummers, etc. Maar kom je niet veel verder dan avocado of hummus?

Probeer dan ook eens het recept van Annemarie Postma*: een desembroodje met champies. Bijvoorbeeld shiitakes, die bevatten namelijk ’t stofje Lentinaan wat het immuunsysteem versterkt, maar andere soorten zijn ook erg lekker!

Nodig: zuurdesembrood (gewoon brood kan ook maar zuurdesem is A. lekkerder, B. steviger, C. beter voor je), shiitakes of mix van champignons & paddestoelen, soja saus, extra vierge olijfolie, sesamolie, hempseeds of sesamzaadjes.

Bereiden: snij de paddestoelen in reepjes en marineer ze met wat soja saus en ’n drupje sesamolie. Verhit wat extra vierge olijfolie in een wok en bak de paddestoelen even kort. Leg ze op een (geroosterd) desembroodje en garneer met wat hempseeds of sesamzaadjes.

Enjoy!

*’Het lichaam is perfect’ – Annemarie Postma

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*