Snelle falafel salade

In onze broodcultuur wordt de lunch heel vaak ingevuld met boterhammen, broodjes & crackers. Op zich niet zo heel veel mis mee als je voor een volwaardige variant kiest. Toch zijn we (met name vrouwen) geneigd om dat dan te beleggen met 15+ kaas of een light spread en er een glas 0% vet drinkyoghurt bij te nemen. Dat kan anders! Juist een voedzame lunch met OOK de juiste vetten, doet veel meer voor je lijf. En nee, daar wordt je niet dik van! 

falafelDat die lunch dan wel in een handomdraai klaar moet zijn, oké. We will give you that. Deze snelle falafel salade is zo klaar en zelfs van te voren te maken en mee te nemen if you want. Hij zit vol vitamine, mineralen, goede vetten en volwaardige koolhydraten. Gewoon een top salade dus. 

nodig: handje waterkers, stuk of 6 gekleurde cherrytomaatjes (bio), 1/2 eetrijpe avocado, eetlepel pompoenpitten, eetlepel goede omega-3 olie (of notenolie of extra vierge olijfolie), theelepel kokosolie, splash of lemon, snufje peper, beetje zeezout of himalaya zout en 6 bio falafel balletjes. 

Bereiden: was de waterkers en de tomaatjes. Schil en ontpit de advocado of lepel uit. Doe wat kokosolie in een wok en bak hier de tomaatjes en falafel balletjes in. Je kunt de tomaatjes ook roosteren door ze in een voorverwarmde oven op 180 graden in een ovenschaal besprenkeld met wat olie te zetten voor een minuut of 10. Doe de waterkers in een bord samen met de avocado en pompoenpitjes. Maak een dressing van olie, citroen, peper & zout. Voeg dit toe en meng kort door de salade. Leg hier de tomaatjes & falafel op. YUMMM.

ENJOY!  

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*