Specu♥you’s

Nu het buiten weer wat donkerder en natter wordt, is het altijd weer een uitdaging wat je met twee mannen van bijna drie jaar de hele dag gaat doen. Zeker als je mijn monstertjes zou kennen. Een hele dag binnen zitten, resulteert vaak vooral in het nodige sloopwerk. Kleine illusie dat ik met mijn roze prinsessen meisjes mama energie op een rustige & serene manier koekjes met ze kan gaan bakken. Aan tafel. Zonder schreeuwen. Langer dan 5 minuten. 

speculoveyouMaar hey, ik ben niet voor één gat te vangen dus koekjes bakken zouden we. Ik maakte het deeg, gaf ze allebei een eigen plankje, de helft van het deeg en een mini deegroller. De ene kreeg een hart als uitsteek vormpje en de andere een ster. Perfect toch? Nou goed, lang verhaal kort: minimaal 1/4 van het deeg is rauw in de monden van de mannen verdwenen, de deegroller werd gebruikt als timmermateriaal (trommelen mama!) en binnen 2 minuten was het ruzie om wie het hartje had gekregen en wie de ster. Goodbye idyllisch plaatje in mijn hoofd. Heb de hele handel maar weer van de tafel naar de keuken verplaatst om daar in alle rust perfecte mooie heerlijke meisjes koekjes te bakken. 

speculoveyouEén troost, de liefde van de kleine man gaat ook door de maag. Met veel enthousiasme werden de koekjes eenmaal uit de oven ontvangen: “KIJK MAMA! i love you’s! i love you’s mama! i love you’s”. Laten Miles & Dean nou denken dat het juiste woord voor een hartje, ‘i love you’ is. En dus was de naam voor deze koekjes snel geboren: speculoveyou’s. Hieronder vind je het recept en met maar een hele kleine aanpassing maak je met dezelfde ingrediënten ook lekkere kruidnootjes.

Nodig (voor een stuk of 18 koekjes):

 • 60 g. kokosboter & 40 g. roomboter (je kunt ook voor Ghee kiezen en/of ‘spelen’ met de verhoudingen als je minder roomboter wilt gebruiken)
 • 110 g. kokosbloesemsuiker*
 • 250 g. speltbloem
 • 30 a 40 ml kokosrijst melk (mijn mannen zijn allergisch voor pinda & noten maar hebben jij en/of je kids daar geen last van kun je bijvoorbeeld ook amandelmelk nemen)
 • 3 tl. speculaaskruiden
 • 1 tl. bakpoeder
 • 1 eidooier

Bereiden: verwarm de oven voor op 180 graden. Smelt de kokosboter/roomboter au bain marie op laag vuur totdat het zacht of vloeibaar is (niet te heet!!). Doe alle ingredienten in een kom en kneed het geheel tot deeg. Rol het deeg uit tot ongeveer 1,5 a 2 cm dikte op een bakplaat met bakpapier. Steek hier koekjes uit in..tja..hartjes vorm. Zet de koekjes ongeveer 15 a 20 minuten in de oven. Even af laten koelen en…they will love you!

*kokosbloesemsuiker: hier lees je er wat meer over. 

ENJOY!

 

3 Comments on “Specu♥you’s

 1.  by  annelies

  hoi Claire,
  klinkt heerlijk ga ik zeker proberen!
  Ik heb ook een noten/pinda allergie en daarnaast een koe melk intolerantie.
  Roomboter gaat voor mij dus ook niet werken. Kan je het recept met alleen kokos olie maken of adviseer je dan magarine o.i.d toe te voegen?
  Ik kan niet wachten.

  groetjes Annelies

  •  by  claire van de heuvel

   Hi Annelies, ja je kunt ze ook maken met alleen de kokosboter/olie. Je moet wel even uitproberen hoe het dan zit met de tijd in de oven. Mijn ervaring is dat het dan iets harder gaat. Succes en laat me weten of het is gelukt!

 2. Pingback: EASY PEASY FAMILY - the daily lady

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*