Spelt Pasta

Regelmatig krijg ik de vraag: mag ik dan helemaal geen pasta?? Natuurlijk wel. Sowieso geldt: ‘als je eet, geniet er dan van!’ Ook als dat een heerlijke ‘witte’ pasta is. Neem er gewoon niet teveel van en voel je niet schuldig, dat is zonde.

Beter is het om een volkorenproduct te kiezen. Hier zitten meer voedingsvezels in maar nog belangrijker je lichaam neemt het langzamer op en zet het dus minder snel om in suikers. De volkorenpasta in veel supermarkten is vaak maar voor een deel gemaakt van echte volkorenproducten. Je kunt dus beter voor de ‘spelt’ variant kiezen die je in natuurvoedingswinkels en in de betere supermarkten/delicatessewinkels kunt krijgen. Kijk even bij de ingrediĆ«nten om te checken of het echt alleen gemaakt is van het soort ‘hele’ granen die goed voor je zijn.

Een eenvoudig en lekker gezond gerecht is ‘penne a l’arrabiata’. Gemaakt met speltpasta. Je kunt er een frisse salade bij maken van bijvoorbeeld tomaatjes en komkommer of rucola met pijnboompitjes.

Nodig: spelt pasta, 4 grote tomaten, tomatensaus (bio) of puree, knoflook, verse basilicum, Spaanse (rode) peper, een (rode) ui, himalaya zout, extra vierge olijfolie (uit een donkere fles!!).

Bereiding: snipper het uitje, snij de tomaten in blokjes, hak de knoflook en 1/2e pepertje fijn. Fruit het uitje met de knoflook in een flinke scheut olijfolie, voeg de tomaten, de saus/puree en het pepertje toe. Eventueel wat water toevoegen. Laat dit een paar minuten gaar pruttelen. Voeg basilicum (verse en zonder het steeltje want dat is bitter) en een theelepeltje zout toe en breng op smaak. Als je wilt kun je nog wat ansjovis toevoegen als je daarvan houdt. Kook ondertussen ook de speltpasta gaar.

Serveer dit met wat pijnboompitjes en extra basilicum. Eventueel een salade van tomaat en komkommer of rucola met wat olijfolie, balsamico, peper en pijnboompitjes.

Simpel toch?! enjoy.

One Comment on “Spelt Pasta

  1. Pingback: GreenUp your pasta (saus) « Bluebelle

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*