Ik zie, ik zie..

Spinazie. Dankzij Popeye vierde de spinazie consumptie in de jaren dertig hoogtij. Het zou je ijzersterk maken. Helaas toonden latere onderzoeken aan dat je wel ERG veel spinazie moet eten voor enig effect en dat het lichaam sowieso de ijzer uit spinazie niet goed kan opnemen. Maar niet getreurd want hoewel het meevalt met de ijzertoevoer is spinazie wel goed voor de oogjes! En dat zien wij natuurlijk graag.

In spinazie zitten namelijk kleurstoffen die je netvlies beschermen*. En het is natuurlijk ook een bron van vitamine & antioxidanten. Hieronder een van mijn favoriete snelle spinazie salades! Met avocado voor natuurlijke vetten en pompoenpitten voor een dosis zink!

Snelle Spinazie Salade:

Nodig: (verse) spinazie, avocado, pompoenpitten, tuinkers, extra vierge olijfolie, citroensap, balsamico azijn, mosterd, zout & peper. Optioneel: zachte geitenkaas.

Bereiden: Leg de spinazie op een grote schaal, schil de avocado en lepel deze uit of snij in kleine stukjes, knip de tuinkers. Leg dit op de spinazie. Strooi hier pompoen pitjes overheen. Maak een dressing van extra vierge olijfolie, balsamico, citroensap, mosterd, zout & peper en giet over de salade.

NEEM RUIM! Enjoy!

* ‘the trought about food’ – Jill Fullerton

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*