Stampseizoen; stamppotten al la Bluebelle!

Het is weer zover de herfst is aangebroken, de winter staat voor de deur en daarmee is het seizoen van dikke maaltijdsoepen en stamppotten weer aangebroken. Hmmm I LOVE IT!

Geen zorgen over de aardappelen want ja, dat zijn ‘carbs’ maar daar is op z’n tijd nix mis mee. Helemaal wanneer je aardappel combineert met knolselderij, er gewoon voor zorgt dat je die unox worst links laat liggen en niet teveel room of kaas door je stamppot roert en flink veel groenten toevoegt.

Zoals gisteren beloofd een recept met diepvriesgroenten, en wel de: erwtjes.

Stamppot met diepvrieserwtjes

Nodig: knolselderij, aardappels, diepvrieserwtjes, bouillon, koriander, extra vierge olijfolie, hempseeds, pijnboompitjes, peper. Optioneel: kokosmelk/creme, vlees/vis/kip.

Bereiding: schil de aardappelen en knolselderij. Hak de knolselderij in grove stukken. Breng een pan met ruim water aan de kook en doe hier wat bouillon bij. Kook de aardappelen en knolselderij tot ze zacht genoeg zijn om te pureren. Giet af en stamp fijn. Doe hier wat extra vierge olijfolie bij en eventueel wat kokosmelk (het is helemaal niet nodig om veel room te gebruiken om een lekkere puree te krijgen).

Roer tenslotte de bevroren diepvrieserwtjes door de hete puree heen. Je hoeft de erwtjes niet eerst te laten ontdooien op deze manier blijven ze lekker knapperig. Maak het geheel op smaak met wat peper, hempseeds, koriander en garneer met pijnboompitjes.

Als je er perse wat vlees, vis of kip bij wilt eten, kies dan voor pure (biologische) en echte producten!

Enjoy!


2 Comments on “Stampseizoen; stamppotten al la Bluebelle!

  1.  by  Serien

    Claire, welke bouillon kan ik het beste gebruiken? Maggi is niet heel gezond of wel?

    •  by  Claire

      Maggi is niet perse ongezond maar bevat wel erg veel zout (teveel zout is niet goed voor je). Je kunt een natuurlijke zoutloze bouillon gebruiken (verkrijgbaar bij o.a. natuurwinkel) maar je kunt er ook voor kiezen om wat minder normale bouillon te nemen en je soep op smaak te brengen met verse kruiden!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*