Thaise kokossoep a la Bluebelle

Nodig: (kippen)bouillon, blikje kokosmelk, shiitake, paksoi, tauge, gember, citroengras, citroenblad, citroensap, rood pepertje, thaise vissaus, sesamolie, soja saus, boekweitnoodles, koriander, optie: kip.

Bereiden: zet de bouillon op het vuur, schil een stukje gember van ongeveer 4 cm en snij dit in plakjes. Snij een half rood pepertje fijn (verwijder de pitjes als je het minder pittig wilt hebben!). Voeg de gember een rood pepertje, het citroenblad aan de bouillon toe. Hak een stengel citroengras in stukken en kneus dit met een mes. Doe het citroengras ook bij de bouillon. Laat zachtjes koken. Als je de soep met kip wilt maken, voeg je nu ook kip toe.

Was de paksoi en hak in stukken. Verwarm een wok met wat sesamolie en bak de shiitake kort, doe er wat sojasaus bij (let op: dit verbrandt snel dus bak het niet op te hoog vuur). Doe de shiitake bij de soep. Zet een pan met ruim water op en breng aan de kook. Doe ondertussen wat van de kokosmelk bij de soep (naar keuze. Hoe meer kokosmelk hoe sterker de smaak en hoe romiger de soep. Je kunt er ook voor kiezen om juist de (kippen)bouillon te laten overheersen. Let op het is niet lekker om kokosmelk teveel aan de kook te brengen.

Doe de boekweit noodles in het kokend water en breng ze kort aan de kook (4 a 5 minuten). Giet de noodles af en spoel ze na met ijskoud water. Verdeel de noodles over de kommen waar je de soep in wilt serveren. Doe op het laatste moment de tauge en de paksoi bij de soep (je wilt dit knapperig houden) en breng de soep op smaak met nog wat extra sojasaus, vissaus, citroensap en eventueel sesamolie.

Giet de soep in de kommen met noodles, garneren met wat koriander!

Enjoy!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*