Zomerse salade. Beloning na een dag hard werken..

Het plan was om lekker op de fiets naar het strand te gaan en daar te genieten van een buitenlunch in het warme zonnetje.

Maar ja….de keerzijde van een eigen ‘onderneming’ is dat dat ene belangrijke mailtje zich niet vanzelf verstuurd en de voorbereiding van de V.I.P. brainstorm niet op tijd af komt als ik met mijn koppie ‘poll position in the sun’ geniet van een ‘zomerse salade’ met het risico rozig nooit meer aan werken toe te komen. En dus werd het plan afgeblazen en het werk verzet. Uiteraard ben ik niet voor 1 gat te vangen en dus moest er alsnog een zomerse salade komen. Maar dan na het werk met nog een klein laatste zonnetje.


Nodig: salade naar keuze, rijpe avocado, koriander, grote groene asperges, tuinkers, verse tonijnmoot, citroensap, olijfolie, chilipoeder, sesamzaadjes, peper & zout.
Bereiden: blancheer (kook 3 a 4 minuten kort in kokend water) de asperges zodat ze nog knapperig blijven. Doe de avocado samen met wat citroensap, koriander, olijfolie, zout en chilliepoeder in een blender en maak tot guacamole. Maak een grillpan goed heet. Smeer de tonijnmoot in met olie en strooi sesamzaadjes aan beide kanten. Gril de moot kort en laat in het midden, rauw naar keuze. Salade op het bord, beetje olijfolie erover heen. Tonijn op de salade, guacamole op de tonijn, asperges… Afmaken met tuinkers, zout en peper.
Enjoy!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*