Try the Tajine!

Naast de Oosterse keuken heb ik nog een favoriet..het is de keuken die Nadia & Merijn ‘Arabia’ noemen en het midden houdt tussen de Mediterrane en Afrikaanse keuken: couscous, kikkererwten, stoofpotjes, geurige en kleurige specerijen, zoete smaken in combinatie met kruiden, hmmmm

Een hele gemakkelijke en ook gezonde bereiding uit die keuken is de Tajine. Een nationaal gerecht in Marroko en bereid in heel Noord-Afrika. Je kunt er alles in maken: van groentes tot kip, lam, vis, bladerdeeg…Bestaande recepten of eindeloos variëren en combineren zodat jouw persoonlijke recept ontstaat. In Marroko doen ze dat ook en die recepten gaan van generatie op generatie: top secret!

Hieronder een basis gerecht* die je vrij simpel met de Tajine kunt maken.

Tajine van kikkererwten:

Nodig: 500 g bio kikkererwten uit blik, verse gember, ui, knolselderij, zoete aardappel, koriander, paprika poeder, kurkuma, olijfolie, zout, peper. Optioneel: mango

Bereiden: Snipper de ui, schil de verse gember (ongeveer 2 cm) en hak fijn, schil de zoete aardappel en knolselderij en snij het in blokjes. Als je van een zoete bite houdt, kun je mango toevoegen aan het gerecht: schil die dan en snij ook in blokjes of schijven. Spoel de kikkererwten even goed af ivm het teveel aan zout. Zet de Tajine op matig vuur en voeg daar wat olijfolie aan toe zodra hij warm is. Fruit hierin de ui in ccombinatie met de kruiden (paprika en kurkuma). Voeg de knolselderij, zoete aardappel en kikkererwten toe en schep alles om met de specerijen. Voeg aan het einde de gember en nog 2 grote glazen water toe. Doe de deksel van de Tajine erop en laat het 20 minuten stoven. De mango schep je er pas doorheen als alles klaar is. Garneren met korrie en serveren met een beetje couscous, wilde rijst een stukje vlees of vis.

ENJOY!

*Tajines en pastilla’s – marie chemorin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*