Vega Groentelasagne: kids proof!

Zoals beloofd: tips die te combineren zijn met een druk gezinsleven. Deze vega groentelasagne met kappertjes en mozzarella parels zet je in een handomdraai op tafel, is gezond en ook geschikt als vegetarisch gerecht. Voor degene met kinds: they love it. Met een beetje mazzel kun je ook nog wat invriezen voor een snelle lunch of maaltijd.

Heb je kinderen en wil je ze deze groentelasagne voorschotelen in de hoop dat ze het ook echt opeten? zorg er dan voor dat:

1. Je ze betrekt bij het voorbereiden. Laat ze zelf de groente uitzoeken die ze allemaal in de lasagne willen doen. Op het moment dat je ze zelf een aandeel geeft in de keuze zijn ze meer geneigd om het daarna ook op te eten.

2. Je ze laat helpen met koken (als ze oud genoeg zijn uiteraard). Ik weet dat dit er niet altijd in zit. Het is al laat, de kinderen hebben honger, je wilt ze op tijd in bed hebben en jij moet nog van alles doen. Maar toch, laat ze desnoods alleen de finishing touch doen. Als ik kook met een klein vriendje of vriendinnetje mogen ze bijvoorbeeld de courgette voor in de lasagne schaven en uiteraard uiteindelijk de PARELS op de lasagne leggen.

Nodig: (bio/organic) volkoren lasagnebladen van hele tarwe of spelt, (bio) tomatensaus, courgette, aubergine, broccoli, kappertjes, verse basilicum, mozzarella parels, rood pepertje, kappertjes, zwarte olijfjes, extra vierge olijf olie, knoflook, snufje zout, peper. Optioneel: anjovis.

Bereiden:  verwarm de oven voor op 180 graden. Snij 1 a 2 teentjes knoflook fijn of gebruik de knoflookpers. Snij een half rood pepertje in kleine stukjes (verwijder van te voren de zaadjes!!). Fruit de knoflook en het pepertje in een beetje olijf olie, voeg hier de tomatensaus aan toe en doe daar alvast wat gesneden basilicum doorheen. Indien je niet perse een vega variant wilt, kun je nu ook de anjovis toevoegen (maximaal 2 visjes ivm zout). Laat de saus op een laag vuur pruttelen en voeg ondertussen ook de olijfjes en de kappertjes toe. Was de broccoli, courgette en aubergine. Voeg de gewassen broccoli roosjes aan de saus toe. Snij de aubergine in dunne schijven (ongeveer 1 cm). Schaaf (met een kaasschaaf) de courgette in de lengte zodat je lange stroken krijgt. Leg in een middelgrote ovenschaal de eerste lasagne vellen op de bodem. Leg hier stroken courgette op om het extra stevig te maken. Hierna een schep saus waarbij je de aubergine schijven tussen de broccoli legt zodat er alsnog een soort egale laag zonder te hoog uitstekende groente ontstaat. Hier leg je weer een laag lasagne bladen op en herhaal je het totdat de schaal vol zit. Je eindigt met lasagne bladen en daarop alleen saus zonder groente, hierop leg je vervolgens de mozzarella parels en nog wat extra basilicum. 20 min. in de oven, laatste 2 a 3 minuutjes de gril aan en klaar!

En nee, je hebt dus geen extra Bechamelsaus nodig en ook geen extra zakken geraspte kaas. Uiteraard is de lasagne ook lekker voor degene die niet onder druk staan van het kinder-spitsuur rond een uurtje of vijf, zes.

Enjoy!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*