Vijgensalade met walnotenolie

Het leukste aan samenwerken met mijn FoodWorks partner in crime & FoodieFriend Vera van Haren is misschien wel de lunchbreak. Eigenlijk ook werk. Maar zo voelt het niet!

Tijdens het schrijven over voeding, het werken aan verschillende food concepten en het voorbereiden van onze workshops vinden we namelijk altijd tijd voor een lekkere, verse, voedzame, healthy en toch makkelijke lunch. Vorige week stond deze vijgensalade met geitenkaas en walnotenolie op het menu. Ook maken? Dat kan!

Nodig: gemixte sla, verse zachte (honing) geitenkaas (het liefst bio, van de boer, met vegetarisch stremsel en zonder allerlei extra toevoegingen, verse vijgen (1 grote of 2 kleine per persoon), noten&zaden-mix (zonnebloempitjes, pompoenpitjes, stukjes amandel en walnoten), walnotenolie, beetje balsamico, klein beetje peper & zout.

Bereiden: was de vijgen, verwijder het steeltje en snij ze in dunne plakjes. Maak een dressing van walnotenolie, balsamico en een klein beetje peper & zout. Je kunt wat mosterd en honing aan de dressing toevoegen als je wilt. Doe wat salade in een kom en mix dit met de dressing en een klein beetje van de geitenkaas. Leg de salade vervolgens op een bord, brokkel er nog wat extra zachte geitenkaas overheen, leg de vijgen op de salade en strooi er nog een klein handje noten&zaden-mix op.

Nou: makkelijk toch?! ENJOY!

One Comment on “Vijgensalade met walnotenolie

  1. Pingback: Have yourself…. « Bluebelle

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*