Witlofsalade

Persoonlijk hou ik niet zo van fruit door mijn eten. Er zijn een paar uitzonderingen. Witlofsalade met rozijntjes en appel is daar een van. Een absolute aanrader voor het komende voorjaar ook als je kookt voor kinderen: they love it!

Rauwe witlof is namelijk in tegenstelling tot de warme variant niet bitter, bevat relatief veel mineralen en kalium en het is lekker licht. Hieronder een perfect 20%-80% recept te gebruiken als lunchgerecht of bijgerecht!

Nodig: 3 x witlof, 2 x appel, hand rozijnen, yoghurt, echte pure mayonaise (met mayo zonder toevoegingen, E-nummers en andere rotzooi is namelijk niets mis, het is een natuurlijk vet en je kunt er best een beetje van hebben!), kerrie of currypoeder, (Himalaya) zout, snufje (citroen)peper en klein beetje citroensap.

Bereiden: Snij het hart uit de witlof (= bitter), pel de buitenste (2) bladen af en doe deze weg. Snij de rest in kleine reepjes. Schil de appel en snij in kleine blokjes. Meng 2/3 yoghurt met 1/3 mayonaise. Breng op smaak met kerriepoeder, zout, peper en citroensap. Doe de witlof, appel, rozijntjes en dressing in een kom, schep goed door en…

ENJOY!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*