Wortel kokos muffin

wortel_muffin

Als enorme fans van hun inspirerende en inmiddels wereldbekende blog: Green Kitchen Stories, stonden we te springen toen we (van onze eigen uitgever) hoorden dat David Frenkiel en Luise Vindahl ook een kookboek hadden gemaakt: The Green Kitchen. En dat dit net na ons eigen boek Easy Peasy in Nederland zou uitkomen. Wat een feest! En een feest is het, want wat een mooi boek. Vol prachtige foto’s en heerlijke, kleurrijke en vooral voedzame pure gerechten. We hebben er al ontzettend veel uit gemaakt; de zelfgemaakte pistache falafel in koolbladeren, de wraps met rode bietjes, appel & geitenkaas en de eenvoudige chocolade mousse. Vandaag was het tijd voor de wortel-kokos muffins, pag. 213. 

green kitchen patina

Nodig:

– 80 gram ongezouten boter

– 4 el ahornsiroop of honing

–  1 tl kardemonzaad, versgemalen

– 1 tl kaneel

– 1 tl piment (wij hebben wat cayennepeper gebruikt)

– 1/2 vanille peel of 1/2 tl vanilla-extract

– 150 g amandelmeel

– 60 g kikkererwtenmeel (of een andere glutenvrije meelsoort)

– 50 g kokosrasp

– 2 tl bakpoeder

– 200 g wortels (4 stuks) geraspt

– 1 grote rijpe banaan

– 4 eiwitten

Bereiden:

Verwarm de oven voor op 180 graden. Smelt de boter in een pannetje op laag vuur. Voeg hier de ahornsiroop en de specerijen toe, roer goed en zet 10 minuutjes weg om de smaken in te laten trekken. 

amandelmeel_wortel_muffin

Doe het amandelmeel in een mengkom en voeg het kikkererwtenmeel , de kokosrasp en het bakpoeder toe. Roer even goed door elkaar. Rasp de wortels in een keukenmachine en doe ze samen met de banaan in een blender. Voeg hier wat water aan toe en pureer dit zodat de banaan helemaal gemengd is met de wortel. 

wortelrasp_banaan_wortel muffin

Voeg het mengsel toe  aan de droge ingrediënten en roer goed door elkaar heen. Klop de eiwitten tot ze zachte pieken hebben en vouw dit door het beslag. Voeg daar vervolgens de specerijen boter aan toe en roer tot een glad beslag. Schep dit in de cupcakevormpjes en bak zo’n 25 – 30 minuten of tot ze goudkleurig zijn. 

eiwit_wortel_muffin

Als je het lekker vindt kun je ook nog wat ‘glazuur’ maken voor op de cake-jes. In the Green Kitchen doen ze dit met roomkaas. Wij hebben turkse yoghurt gebruikt waar we wat honing aan hebben toegevoegd. Garneer vervolgens bijvoorbeeld met nootjes of raw cacaonibs. 

wortel_muffins_02

wortel_muffin_hart

Nou, zeg nou zelf: klinkt heerlijk toch? En zoals je ziet, goudbruin ;-). 

ENJOY! 

ps. lijkt The Green Kitchen je wel wat? Bestel het boek hier.

 

 

2 Comments on “Wortel kokos muffin

  1.  by  Anneke

    Hoi dames, wat een mooie site vol bewuste gezonde heerlijkheden! Ik ben een grote fan van the Green Kitchen en kook er vaak uit 🙂 hun blog is trouwens ook de moeite waard een kijkje op te nemen (dat hebben jullie vast ook al ontdekt) !

    Ik heb deze cakejes een paar maanden geleden voor het eerst gemaakt en bij mij waren ze nogal weeïg van smaak helaas. Wat zijn jullie ervaringen en hebben jullie tips hoe dit te voorkomen (langer bakken misschien)?

    Liefs PS waar hebben jullie de hartvormpjes vandaan?

    •  by  claire van de heuvel

      Hoi Anneke, dank voor het compliment! En jaaaaaa natuurlijk kennen we het blog, al heel lang fan van. We hadden geen problemen met ‘muffige’ muffins ;-). maarrr moet wel gezegd we hebben de kardemom vervangen door wat gember & kurkuma…misschien dat dat het is geweest…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*