wrap it up

De wrap. Voor als je even geen inspiratie hebt. Voor als je allerlei onsamenhangende dingen in je koelkast hebt liggen die op moeten. Voor als er ineens 2 vriendinnen voor de deur staan. Voor een snelle snack, lichte lunch of een ‘small’ dinner. Voor het vervullen van een ‘fastfood craving’: maar dan gezond!

De wrap heeft volledig onterecht een ongezond imago opgelopen. Veroorzaakt door het Mexicaanse syndroom van teveel kaas en teveel crème fraiche en de associatie met een avondje doorzakken en eindigen in de shoarmatent. Maar niets is minder waar. Tenminste…Zolang je de juiste wrap kiest en hem vult met in ieder geval 80% natuurlijke en gezonde ingrediënten.

Bij de natuurwinkel of betere supermarkt kun je kiezen voor een ‘organic multicereal’ wrap gemaakt zonder onnatuurlijke toevoegingen. Vul hem met dat wat je lekker vindt en/of nog in de koelkast hebt liggen. Zolang je daarbij maar probeert zoveel mogelijk verse, frisse en ‘levende’ ingrediënten te gebruiken. Koud of warm het kan allebei.

Wrap met warme groentemix en guacamole:

Nodig: organic wraps (8 stuks per verpakking > je kunt ze in de koelkast een paar dagen bewaren), bio tomatensaus, courgette, aubergine, bio mais uit blik (let op de hoeveelheid toegevoegd zout & suiker!), eetrijpe avocado, komkommer, paprika, citroen, gedroogd chili pepertje, kruiden (basilicum, koriander), zout, peper, extra vierge olijf olie of Okinawa olie.

Bereiden: was en snij de courgette en aubergine in kleine blokjes. was en schil de komkommer. Ontdoe de komkommer en de paprika van hun zaadlijsten en snij in langwerpige smalle reepjes. Spoel de bio mais af in een vergiet. Verhit een wok met wat olie en voeg hier de courgette en aubergine aan toe. Fruit het aan en bak het totdat het een beetje zacht is. Voeg dan de bio tomatensaus toe. Vermaal het chili pepertje en voeg dit samen met wat basilicum ook aan de saus toe. Als het geheel goed warm is, voeg je de mais toe en breng je het eventueel op smaak met wat zout & peper. Laat het geheel op een laag vuurtje staan. Schil de avocado, haal de pit eruit (en bewaar deze!). Doe de avocado in een handmixer samen met wat citroensap, extra vierge olijfolie (of Okinawa olie), chili peper en eventueel wat koriander. Mix het geheel tot een guacamole. Ik hou niet van knoflook maar dat kun je natuurlijk wel toevoegen aan je guacamole als je dat lekker vindt. Doe de guacamole in een schaaltje met in het midden de pit: dit voorkomt dat je dip bruin wordt.

Doe de komkommer, paprika & guacamole in aparte bakjes en zet deze op tafel. Zet de groentesaus ook in een schaal op tafel. Verhit de wraps in de oven of koekenpan. Uiteraard kun je zelf allerlei ingrediënten toevoegen (denk aan salade, pepertjes, tomaat, kip, etc.). Smeer een dun laagje guacamole op de bodem van je wrap, vul hem met dat wat je lekker vindt, wrap it up &

ENJOY!

Wrap met rauwe groenten, geitenkaas en alfalfa:

Nodig: organic wraps (8 stuks per verpakking > je kunt ze in de koelkast een paar dagen bewaren), smeerbare zachte geitenkaas, avocado, komkommer, tomaatjes, alfalfa, tuinkers, koriander, citroen, extra vierge olijf olie of Okinawa olie, zout & peper. Je kunt zelf nog meer rauwe groentes toevoegen die je lekker vindt: paprika, wortel, etc.

Bereiden: was de komkommer, tomaatjes en eventueel paprika en wortel. Schil het en snij de groente in dunne reepjes. Schil de avocado, haal de pit eruit (en bewaar deze!). Doe de avocado in een handmixer samen met wat citroensap, extra vierge olijfolie (of Okinawa olie), chili peper en eventueel wat koriander. Mix het geheel tot een guacamole. Ik hou niet van knoflook maar dat kun je natuurlijk wel toevoegen aan je guacamole als je dat lekker vindt. Doe de guacamole in een schaaltje met in het midden de pit: dit voorkomt dat je dip bruin wordt.

Verhit de wraps in de oven of in een koekenpan. Smeer de bodem in met een laagje geitenkaas en een laagje guacamole. Vul het vervolgens met dat wat je lekker vindt, sprenkel er wat olie overheen, garneer het met tuinkers en alfalfa. Wrap it up en eten maar!

Enjoy!

One Comment on “wrap it up

  1.  by  Marjolein Postma

    Dank voor deze voor mij nieuwe ideetjes met wraps. Wij eten ze regelmatig op verschillende wijze. Deze kende ik nog niet. Kinderen eten ze ook graag en veel sneller klaar dan een (zoete) aardappel:-). Makkelijk als het al wat later is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*