Zelfgemaakte pastasaus; 100% succes garantie

Hoe easy peasy proof je je kleintjes ook opvoedt bijna niemand ontkomt aan een periode waarin het eten niet altijd van harte gaat. Meestal zo rond de peuterpuberteit (2 / 3 jaar) en opnieuw wanneer ze een jaar of 7, 8 zijn.

pastasaus_EP

In ons kookboek Easy Peasy gaven we al wat tips & recepten hoe je het tij enigszins kunt keren om alsnog wat groenvoer, fruit of vis naar binnen te krijgen. Ook vertelden we daar dat het ‘verstoppen’ van groenten niet echt onze voorkeur heeft. Maar soms, soms moet je dat vooral lekker wél doen! Gewoon omdat het tijdens weer zo’n ‘Nee! ik wil niet eten’ fase wel zo fijn is zonder gezeur aan tafel te zitten en er toch van verzekerd te zijn dat de nodige vitaminen, mineralen en vezels naar binnen gaan.

Een succesnummer is onze zelfgemaakte pastasaus* van maar liefst 5 verschillende soorten groenten. Iedereen kan deze saus maken en wij hebben het nog nooit meegemaakt dat hij er niet in ging. 

pastasausNodig (voor flink wat saus, zeg een persoon of 6): 

 • 1 courgette
 • 1 rode paprika
 • 2 uitjes (en als je het lekker vindt een teen knoflook)
 • 3 grote tomaten of een stuk of 6 bio cherry tomaatjes
 • 2 stengels bleekselderij
 • 3 el olijfolie
 • handje verse basilicum
 • beetje zeezout en eventueel wat peper

 

Bereiden:

Verwarm de oven voor op 200 graden. Was de groenten en snijd in grove stukken. Doe alles in een ovenschaal en besprenkel royaal met olijfolie en een klein beetje zout (voor de allerkleinsten laat je dit achterwege). Na zo’n 20 minuutjes in de oven is de groenten gaar. Doe alles in een maatbeker, voeg de basilicum toe en pureer tot een saus. Je kunt de saus zo grof of fijn maken als je zelf wilt. 

Gebruik de saus als basis en voeg eventueel nog wat bio rundergehakt, kipfilet of witvis toe. Serveren met speltpasta en moet jij eens kijken; enof het erin gaat! Claire voegt er vaak ook nog wat spinazie aan toe maar daar wordt je saus wel een stuk groener van. De 100% eetgarantie neemt daarmee wel vaak met zo’n 50% af. 

ENJOY!

*ook uitermate geschikt voor mensen ouder dan 4 jaar 😉 

One Comment on “Zelfgemaakte pastasaus; 100% succes garantie

 1.  by  Janneke

  Leuk en makkelijk recpt. Vandaag gemaakt, saus gemengd met speltpasta, beetje mozzarella erover en nog even in de oven. De baby’s konden er geen genoeg van krijgen, peuter en kleuter waren niet onder de indruk. Misschien volgende keer toch met gehakt serveren.

  Mijn saus was niet zo rood van kleur als hier op het plaatje, ookal had ik nog wat extra tomaten toegevoegd. Misschien had ik een wat grotere courgette en een kleinere paprika? Vanwege de baby’s het zout achterwege gelaten, maar miste dat zelf toch wel.

  Ik vond de hoeveelheid niet erg groot. Volgende keer maak ik een dubbele hoeveelheid!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*