Sweet Pepper!

Oftewel: zoete paprika (maar ik vind pepper zo lekker klinken!). Gebruik het eens als snack, borrelhap, quick lunch of voorgerecht. Heerlijk met geitenkaas.

Zoete paprika’s zijn iets minder ‘nasty’ voor je darmen dan de ‘normale’ paprika, mocht je daar gevoelig voor zijn (en dat zijn veel mensen). Je kunt natuurlijk ook een paprika grillen en ontvellen. Hierdoor krijgt hij ook een heerlijke zoete smaak. Heb je daar geen tijd voor? Er zijn ook zoete paprika’s (punt paprika’s) te koop in de supermarkt. Het recept hieronder gaat daar even vanuit.

Nodig: zoete paprika, geitenkaas. Optioneel: zuurdesembrood, extra vierge olijfolie, beetje peper.

Bereiden als voorgerecht, snelle lunch of side dish: Snij de paprika doormidden en ontdoe van de zaadjes. Smeer er wat zachte geitenkaas in en leg de helften in een ovenschaal. Verwarm de paprika op 180 graden zo’n 10 a 15 minuutjes en gril het geheel daarna nog even kort. Serveer het met een frisse salade of stukje brood als snelle lunch of maak het als extra groente / side dish bij een stukje vis, kip of couscousgerecht.

Bereiden als borrelhapje: Snij de paprika doormidden, haal de zaadjes eruit en snij iedere helft in twee of drie gelijke stukken afhankelijk van hoe groot de paprika is. Grill deze stukken even kort in een grill-pan met wat extra vierge olijfolie. Hierdoor wordt de paprika lekker zacht en slap. Rooster wat stukjes zuurdesembrood en druppel hier wat olijf olie op. Besmeer de zuurdesem toastjes met zachte geitenkaas en leg hier een stukje zoete paprika op. Eventueel nog wat peper.

Enjoy!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*