Ultra snel Bluebelle ontbijt (no dairy)

Zoals beloofd hierbij het recept voor een ultra snel Bluebelle ontbijt op basis van noten & fruit. Zuivelvrij en suikervrij. Ik heb er een basisfilmpje bij gedaan om het nog makkelijker te maken. Je kunt uiteraard variëren met de ingrediënten.

zuivelvrijNodig: zakje gemengde noten (ongezout & ongebrand), sap van grapefruit (of coco juice, of notenmelk. Liever geen sinaasappelsap ivm de relatief ‘grote’ hoeveelheid fruitsuikers in verhouding tot grapefruit; het zorgt voor een snellere piek in je bloedsuikerspiegel), blauwe bessen (koop de bio variant ivm pesticiden, zie mijn blog hierover), banaan, lijnzaad en/of chiazaadjes. Optioneel: kokos stukjes, stukjes gedroogde abrikoos, dadel, cranberries voor een wat zoeter smaakje. Mocht je het nog steeds niet zoet genoeg vinden, kun je er eventueel wat honing bij doen. Probeer het eerst eens zonder.

Hak/maal de noten fijn en doe ze in een afsluitbaar bakje om te bewaren. Pel de banaan, snij in schijfjes (ongeveer 1/2), was de blauwe bessen. Pers de grapefruit. Doe wat van het notenmengsel in een bakje, eventueel met nog wat hele noten er doorheen en giet er grapefruitsap overheen. Banaan & bessen erbij. Roer het doorelkaar zodat de noten en het sap goed mengen. Voeg er eventueel stukjes gedroogd fruit, kokos of zaadjes/pitjes aan toe.

Variaties: je kunt natuurlijk variëren met de ingrediënten. Andere noten, stukjes kokos, gedroogd fruit, andere soorten fruit, geen fruit (fruit eet je meestal in de basis apart om gisting en dus buikpijn te voorkomen, maar heb je daar geen last van is het geen probleem om het te combineren met andere soorten gedroogd fruit en/of noten). Ik heb al eerder een zuivelvrij recept geplaatst, net iets anders: Power Breakfast. Hoe je dat maakt lees je hier

Enjoy!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*