Waar moet je rekening mee houden bij een haartransplantatie?

Heb je al langere tijd last van haaruitval? Dan zorgt dit mogelijk voor de nodige frustraties. Logisch, want haaruitval kan op den duur kale plekken op jouw hoofd veroorzaken. Dit kan jou behoorlijk onzeker maken, zeker als je nog relatief jong bent. Helaas kun je hier zelf niet altijd wat aan doen. Jouw haar kan namelijk uitvallen door het DHT-hormoon. Toch is er wel iets wat je kunt doen tegen haaruitval. Je kunt namelijk een haartransplantatie ondergaan. Wij vertellen je in deze tekst waar je rekening mee moet houden bij een haartransplantatie.

Manier van transplanteren
Voordat je een haartransplantatie overweegt, moet je weten dat haar op verschillende manieren getransplanteerd kan worden. Vroeger was het gebruikelijk om voor Follicular Unit Transplantation (FUT) te kiezen. Bij deze methode wordt er een stripje huid van jouw achterhoofd weggenomen. De haren in dit donorgebied hebben een ander genetische aanleg, waardoor het DHT-hormoon hier geen invloed op heeft. Tegenwoordig kun je niet alleen meer kiezen voor FUT, maar ook voor FUE: Follicular Unit Extraction. Bij deze techniek worden de haarwortels één voor één uit de haarkrans op jouw achterhoofd gehaald.

Belangrijkste verschil is dat er bij haartransplantaties volgens de FUT-methode wel littekens achterblijven, terwijl dit bij de FUE-methode niet het geval is. Hoe dit komt? Doordat haarwortels bij een FUE haartransplantatie met behulp van een holle micronaald of een boortje uit de haarkrans van jouw hoofdhuid verwijderd worden. Hierdoor ontstaan er slechts kleine wondjes, waar vervolgens vanzelf een korstje op komt. Bij deze methode is hechten naderhand niet nodig. Heb je lang haar? Dan kun je overigens prima voor de FUT-methode kiezen. Het haar valt dan immers over een litteken heen, waardoor niet zichtbaar is dat je een haartransplantatie ondergaan hebt.

Resultaat is niet direct zichtbaar
Een haartransplantatie helpt jou om een kale plek rondom jouw kruin of inhammen aan de zijkant van het hoofd voorgoed te verbloemen. Nadat de haren uit het donorgebied getransplanteerd zijn naar het ontvangstgebied, vallen ze namelijk niet langer uit. De haren op jouw achterhoofd hebben namelijk een andere genetische aanleg. Hierdoor zijn ze niet gevoelig voor het DHT-hormoon.

Veel mensen denken dat het resultaat van een haartransplantatie direct zichtbaar is, maar dit is niet altijd het geval. Een aantal weken na de ingreep kunnen er zelfs haren uitvallen. Geen reden tot paniek, want dit hoort bij het proces. Nadat een haar is uitgevallen, begint het haarzakje met het produceren van een nieuwe haar. Vaak duurt het zo’n drie tot vijf maanden voor de haargroei hersteld is.

Kosten
Omdat je naar een haarkliniek moet voor een haartransplantatie, brengt deze ingreep kosten met zich mee. Voordat je de knoop doorhakt, ben je ongetwijfeld benieuwd naar de haartransplantatie kosten. Dit verschilt per situatie. De kosten voor een haartransplantatie worden namelijk bepaal door de verwachte behandelduur en het aantal haarzakjes (grafts) dat getransplanteerd wordt. Hoe hoger het aantal grafts dat een specialist moet transplanteren, des te complexer een ingreep is. Dit heeft gevolgen voor de kosten van een haartransplantatie.

Bij een haartransplantatie kun je daarnaast te maken krijgen met extra kosten. Dit is bijvoorbeeld het geval als je kiest voor een specialistische ingreep. Hierbij kun je denken aan het transplanteren van kroeshaar of een haarsparende behandeling. Ook een baard of wenkbrauw haartransplantatie vergt vaak meer tijd. De kosten van een haartransplantatie hangen dus ook af van jouw wensen.

Vorig artikel

Zijn gratis spellen online echt gratis?

Volgend artikel

Schildklierproblemen: hoe herken je ze op tijd?

Meer van Blog

Granaatappelpitjes

Het is weer herfst en dus zijn ze er weer: granaatappelpitjes. Lekker door de fruitsalade, smoothie,