5 tips voor een betere werksfeer

Een goede werksfeer is belangrijk. Voor de individuele medewerkers, maar ook voor het bedrijf zelf. Bij een goede werksfeer gaan collega’s met meer plezier naar hun werk. Dit heeft ook voor de werkgever allerlei positieve effecten. Zo zijn gelukkige werknemers niet alleen productiever, ze zullen ook langer voor de werkgever blijven werken. Maar hoe zorg je voor een goede werksfeer? Dat lees je op deze pagina.

Tip 1: goede koffie

Of je nu op kantoor werkt, of met je handen: goede koffie wordt altijd gewaardeerd. Goede koffie zorgt dat medewerkers meer tijd nemen om rustig wat te drinken. Dit zorgt voor ontspanning en verbinding. Op zoek naar een goed koffiezetapparaat? Kijk dan vooral eens op de website van Gio koffieautomaat bedrijf.

Tip 2: bedrijfsuitjes

De boog kan niet altijd gespannen staan. Niet iedere dag hoeft productief te zijn. Onderneem vooral eens met het hele team of bedrijf een uitje. Dit kan een eenvoudige stadswandeling met borrel zijn, maar ook avontuurlijker zoals samen boulderen. Door een teamuitje leert iedereen elkaar beter kennen in een ontspannen omgeving. Gegarandeerd wordt de werksfeer beter!

Tip 3: onverwachte extra’s

Het zijn de kleine dingetjes die het verschil kunnen maken. Vrijwel niemand is dol op overwerken. Moet je als team overwerken, zorg dan dat alle randvoorwaarden goed geregeld zijn. Bestel bijvoorbeeld een lekkere maaltijd voor het hele team. Zo zorg je niet alleen voor een ontspannen momentje tussendoor, maar ook voor binding met elkaar.

Tip 4: aandacht voor elkaar

Belangrijk element van een goede werksfeer is aandacht voor elkaar. Hiervoor is het belangrijk dat iedereen goed met elkaar communiceert, ook als een deel van het team thuiswerkt. Communicatie hoeft niet altijd functioneel en inhoudelijk te zijn. Voor een goede werksfeer is het minstens net zo belangrijk dat er persoonlijk contact is. Dat medewerkers zich gezien voelen. Benoem het daarom eens als iemand een leuke trui draagt en vraag vooral of iemand een leuk weekend heeft gehad.

Tip 5: genoeg tijd voor pauze en ontwikkeling

Pauze is belangrijk. Het is een moment om even tot rust te komen en mogelijk iets te eten. Zorg dat pauze ook echt pauze is en probeer in je pauze niet alleen over werk te praten. Het kan leuk zijn om de pauzes samen met collega’s door te brengen, maar sommige collega’s vinden het ook fijn om even alleen te zijn door bijvoorbeeld te gaan wandelen. Naast voldoende pauzes is ook ontwikkeling van belang. Ontwikkeling van medewerkers, maar ook ontwikkeling van teams. Dit kan bijvoorbeeld door een teamdag gedaan worden, waar de verschillende teamleden inzicht krijgen in elkaars persoonlijkheid en drijfveren.

Tot slot

Een goede werksfeer is belangrijk. Wil jij ook een goede werksfeer in jouw bedrijf? Overweeg dan vooral om bovenstaande tips op te volgen. Wil je nog meer doen aan een goede werksfeer? Vraag dan vooral eens aan je medewerkers wat zij belangrijk vinden! Een goede werksfeer maak je samen.  

Vorig artikel

Een wijnklimaatkast: de investering waard!

Volgend artikel

Vind de perfecte onderdelen en accessoires voor al je apparaten

Meer van Blog