Hoe kun je vandaag nog een goede woonverzekering afsluiten?

Stel: je staat aan de rand van een drukke weg en je wilt graag oversteken. Wat doe je? Steek je gewoon over in de hoop dat je niet aangereden wordt door alle auto’s die voorbijrazen of gebruik je de tunnel even verderop zodat je veilig de andere kant kunt bereiken? Waarschijnlijk kies je voor de weg met de minste risico’s. Als het gaat over je woongenot, kiezen veel mensen echter voor het nemen van onnodige risico’s. Dat komt omdat de risico’s minder zichtbaar zijn, maar ze zijn er wel degelijk. Woonverzekeringen kunnen deze risico’s wegnemen en wij willen je daarom graag laten zien wat je kunt doen om niet alleen allerlei vervelende risico’s af te wenden, maar ook om je woongenot te waarborgen.

 

Wat is een woonverzekering?

Een woonverzekering is een polis waarmee je je woongenot kunt verzekeren. Uiteraard zal de polis niet direct bijdragen aan je woonplezier, maar het is wel het vangnet dat je nodig hebt wanneer je door een incident in je woning grote schade oploopt aan je spullen en aan je woning zelf. Een woonverzekering kan dan gebruikt worden om de schade die je opgelopen hebt, te vergoeden. Daarmee voorkom je dat jij grote uitgaven moet doen waarvoor je het geld misschien wel helemaal niet hebt. Ook wanneer je het geld wel hebt, is het zonde om dat te gebruiken om iets terug te krijgen wat je al had. Veel voordeliger is het daarom om een polis te nemen waarmee je je woning verzekeren kunt. Gebeurt er een keer iets waardoor je schade ondervindt, dan kun je contact opnemen met je verzekeraar om de kosten te laten vergoeden.

 

Welke polis heb je altijd nodig?

Wat je woonsituatie ook is, je hebt altijd een goede inboedelverzekering nodig. Met deze polis kun je je de schade die je opgelopen hebt aan je spullen laten uitkeren. De oorzaak van deze schade kan ver uiteenlopen. Het kan bijvoorbeeld gebeuren dat je iets omstoot waardoor je schade oploopt, het kan zijn dat er in je woning ingebroken is, of misschien heeft er brand gewoed in je huis. Al deze incidenten zullen waarschijnlijk schadeposten met zich meebrengen en het is daarom goed om je inboedel verzekeren te gaan. Een inboedelverzekering dekt zelfs schade die ontstaan is als gevolg van cybercrime. Check altijd de voorwaarden even goed om te zien welke posten allemaal gedekt kunnen worden, waarschijnlijk zijn het er meer dan je had verwacht.

 

De opstalverzekering toevoegen

Als je een huis huurt, heb je genoeg aan een inboedelverzekering. Heb je echter een huis gekocht, dan moet je ook een opstalverzekering aan je woonverzekering toevoegen. Deze polis dekt alle schade die je opgelopen hebt aan je woning zelf. Juist deze kosten kunnen heel sterk oplopen, wat het des te belangrijker maakt dat je de juiste maatregelen treft. Kijk daarom even op de site van je verzekeraar om te vandaag nog je polis af te sluiten. Je bent slechts een paar muisklikken verwijderd van een passende woonverzekering.

Vorig artikel

Borrelplateau

Volgend artikel

Meer mensen komen met een longontsteking bij de huisarts: hoe kan dat?

Meer van Blog