4 tips voor het vergelijken van zorgverzekeringen

In Nederland zijn er veel zorgverzekeringen waarvoor je kunt kiezen. Het is in ons land nu eenmaal verplicht volgens de wet om een zorgpolis te hebben als je volwassen bent. Doordat er zoveel verzekeringen beschikbaar zijn, kan het lastig om een keuze te maken. Om dan toch nog de juiste zorgverzekering af te kunnen sluiten, doe je er goed aan om alle polissen te vergelijken. Maak hierbij gebruik van de onderstaande tips!

Let op de keuze uit ziekenhuizen

Alle basisverzekeringen in ons land vergoeden de basiszorg. Hieronder valt onder meer de huisarts. Voor de andere zorgverleners doe je er goed aan om te checken of ze een contract met je zorgverzekeraar hebben afgesloten. Je moet namelijk zeker weten dat je terecht kunt bij het ziekenhuis bij jou in de buurt. Vaak is dat mogelijk, maar niet alle Nederlandse verzekeringsmaatschappijen sluiten met alle zorgverleners een samenwerking af. Let hier dus goed op als je een zorgverzekering goedkoop af wil sluiten.

Denk na over je eigen risico

Je kunt je eigen risico van de polis verhogen om voor een geldbesparing te zorgen. Dit kun je doen tot maximaal 885 euro, terwijl het eigen risico minimaal 385 euro is. Door het bedrag hoger te zetten, krijg je korting van de zorgverzekeraar. Vooral als je de afgelopen jaren weinig zorg nodig hebt gehad, kan dit handig zijn. Als je graag op je zorgverzekering wilt besparen kun je bijvoorbeeld eens een kijkje nemen op Vinkvink.nl. Deze aanbieder van zorgverzekeringen kan voor jou de voordeligste polis uitzoeken die het beste bij je wensen past!   

Vergelijk de premies elk jaar weer

Elk jaar maken de zorgverzekeraars hun premies bekend, wat ze meestal aan het begin van november doen. Deze bedragen zijn nooit hetzelfde en veranderen elk jaar. Wat in 2022 de voordeligste polis is, hoeft dus niet het geval te zijn in 2023. Daarom alleen al is het een goed idee om elk jaar de premies te vergelijken. Weet echter wel dat je je niet volledig op de premie moet richten, kijk ook naar de voorwaarden van de zorgverzekering.

Betaal niet voor overbodige aanvullende dekkingen

In Nederland ben je verplicht om minimaal een basisverzekering af te sluiten. Dit dekt de standaardzorg, denk hierbij aan de huisarts, het ziekenhuis en de apotheek. Heb je waarschijnlijk zorg nodig die niet opgenomen is in de basisverzekering? Je moet dan bepalen of je deze bedragen zelf kunt bepalen of je hier juist een aanvullende verzekering voor af wilt sluiten. Doe dit alleen als het echt belangrijk is, je wilt immers geen onnodige kosten hoeven te vergoeden!

Vorig artikel

Hoe kun je vast sparen voor pensioen?

Volgend artikel

Waarom wil je als man om je looks en outfits geven?

Meer van Blog