4 tech lifestyle trends die over vijf jaar nog steeds relevant zullen zijn

De meeste lifeystyle trends komen en gaan. Eens in de zoveel tijd zijn sommige tech trends echter zo groot dat ze op lange termijn wel een grote invloed hebben. Het zijn deze trends die een blijvend effect hebben op ons dagelijks leven. Benieuwd welke lifestyle tech trends de komende jaren in de hoofdrol blijven spelen? In dit artikel brengen we je op de hoogte.

Digitalisering

Voor bijna alles wat we tegenwoordig doen bestaat er een digitale oplossing. Boodschappen doen, kleding kopen, kaartjes voor een festival bestellen. Het kan inmiddels allemaal digitaal. Deze nog (relatief) vroege digitale revolutie geeft ons een interessante voorbode van wat de toekomst ons zal brengen.

Deze digitale innovaties zijn op zichzelf zo baanbrekend geweest dat ze inmiddels niet meer zijn weg te denken en blijvende lifestyle trends hebben gecreëerd. 

Online gaming de trendsetter

Eén industrie die in de afgelopen jaren verreweg de meeste tech trends in leven heeft gebracht is de amusement industrie. Vooral online gaming heeft de innovatie gedreven achter moderne tech trends zoals AR en VR. Bedrijven zoals Microsoft en Meta bouwen hier momenteel sterk op voort met hun Metaverse en Hololens projecten.

De wortel van deze innovatie begon bij kansspel platformen die voor het eerst hun diensten online wisten aan te bieden. Kansspel platformen zoals Unibet Nederland brachten met hun online spelaanbod voor het eerst mensen online samen om tegen elkaar te spelen. Spelers konden hierbij plaatsnemen aan de digitale speeltafel en kiezen uit een groot aanbod aan kansspelen. Sindsdien is dit concept uitgegroeid tot een blijvende tech trend in de vorm van e-sports en online gaming.

Blijvende lifestyle tech trends voor de komende jaren

Met het oog op de toekomst zien we dat er nieuwe veelbelovende lifestyle tech trends aan de horizon staan. Hieronder geven we een overzicht van de trends die voor de komende vijf jaar nog zeker relevant zullen zijn:

Crypto Currency

Crypto is een woord dat tegenwoordig steeds vaker de revue passeert. De opmars van digitale valuta kent inmiddels geen weerhouden meer. De blockchain technologie achter crypto valuta maakt dat mensen deze digitale betaalmiddelen massaal hebben omarmd. 

De toenemende wereldwijde acceptatie van crypto valuta is dan ook een voorbode dat deze in de komende jaren steeds populairder zullen worden.

Houd je crypto wallet dus maar alvast gereed voor je volgende aankoop.

Media Streamen

Wie tegenwoordig naar muziek wilt luisteren of een film wilt kijken grijpt naar Spotfiy of Netflix. Andere vormen van media beginnen inmiddels ook langzaam hun overtocht te maken om gestreamd te worden. Voorbeelden hiervan zijn gaming stream diensten zoals Steam remote play en Xbox game pass. De verwachting is dan ook dat in de toekomst steeds meer media op deze wijze zal worden gedistribueerd.

Digitale werkplek 

Steeds meer werkgevers geven hun werknemers de mogelijkheid om op afstand te werken. Digitale samenwerkings tools hebben hierbij de weg vrijgemaakt om werknemers efficiënt op afstand samen te laten werken. De digitale werkplek lijkt inmiddels dan ook zijn plek te hebben veroverd en in de toekomst verder aan populariteit te winnen.

Elektrische vervoer

Sinds de introductie van de eerste Tesla elektrische auto in 2008 is het concept van elektrisch rijden steeds populairder geworden. Bijna alle auto fabrikanten staan inmiddels klaar om hun eigen elektrische voertuigen te fabriceren. De opkomst van elektrisch rijden zal dan ook naar verwachting onverminderd doorzetten in de komende jaren. 

Vorig artikel

Cadeau ideeën voor iemand die door een break up gaat

Volgend artikel

Parijs voor gevorderden: zo doe je eens wat anders in de stad

Meer van Blog

Granaatappelpitjes

Het is weer herfst en dus zijn ze er weer: granaatappelpitjes. Lekker door de fruitsalade, smoothie,